Muraturi

Lista articolelor despre muraturi pe AflaCum.ro

Articole despre muraturi

Citeste cele mai noi articole despre muraturi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre muraturi, pe AflaCum.ro!

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

De Craciun si de Revelion multi oameni au tendinta sa consume alcool peste masura.

Fie ca bei pahar dupa pahar de vin sau consumi alcool pe nemancate, acesta are efecte negative asupra starii generale.

De la senzatia de vertij la dureri de stomac, greata si voma, mahmureala poate fi combatuta de sarbatori cu cateva leacuri populare.

Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt o bomba de sanatate pentru ca detoxifica organismul, il apara de boli si il face mai rezistent impotriva virusilor.

In acest sens, s-a constatat ca femeile din Polonia care consuma aproximativ 30 kilograme de varza acra pe an au cu 50% mai putin boli de natura hormonala cum este cancerul la san.

Totodata s-a constatat ca gogonelele murate ataca virusii heptici, castravetii acrii combat diabetul si regleaza nivelul colesterolului, iar conopida murata stopeaza procesul de imbatranire.

Impreuna, legumele murate contin proprietati terapeutice extraordinare.

Conopida cu morcovi in saramura se pune la borcan sau in butoi incepand cu luna octombrie, cand se conserva majoritatea muraturilor pentru iarna.

Preferata de unii in otet, conopida in saramura are avantajul ca este mai sanatoasa si se prepara foarte usor.

Ingrediente:

Gogosarii murati in otet sunt printre cele mai apreciate conserve de iarna.

Acestia se pun la borcan simpli sau impreuna cu alte muraturi, dupa preferinta. Noi va propunem o reteta de gogosari in otet cu mirodenii, fara alte ingrediente.

Ingrediente:

Pentru varza acrita in butoi, se foloseste un butoi din stejar care se opareste si se zvanta. Varza se pune la murat la mijlocul toamnei.

Ingrediente:

- mai multe verze indesate si sanatoase, in functie de necesitati

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea cea mai gustoasa pentru rasol este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada. Rasolul...
Daca in sezonul cald se pot consuma castraveti murati in saramura, pentru iarna, cele mai potrivite sunt...
Daca din diferite motive nu conservati muraturile pentru iarna in butoaie de stejar sau nu aveti loc...
Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in...