Ce alimente au un continut mare de vitamina C

Ce alimente au un continut mare de vitamina C

Vitamina C ne intareste sistemul imunitar, fiind cunoscuta si sub numele de acid ascorbic si reprezentand un antioxidant esential pentru absorbtia altor vitamine, ajutand, totodata, la formarea colagenului din muschi, tendoane si ligamente.

Vitamina C este folosita, de asemenea, in tratarea racelilor si a altor afectiuni. Iata ce alimente au un continut mare de vitamina C:

Fructele ( in special citricele) sunt alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a oricarei persoane. Este bine de stiut ca exista fructe cu un continut mult mai mare de vitamina C decat portocalele, cum ar fi: kiwi, guava sau grefruitul.

Sucurile naturale de fructe sunt o alternativa la consumul de fructe, pentru un aport zilnic de vitamina C. Puteti opta, de asemenea, pentru un fresh de citrice, cocktailuri sau salate de fructe.

Legumele sunt o alta categorie de alimente bogate in vitamina C. Unele soiuri de ardei, de exemplu, contin la fel de multa vitamina C ca si portocalele. Este indicat ca legumele sa fie sotate sau trase rapid in tigaie si nu fierte sau gatite timp indelungat, pentru a nu-si pierde proprietatile benefice.

Sfaturi utile:
Pentru a reduce consumul excesiv de vitamina C din organism, incercati sa reduceti nivelul de stres.
Puteti opta, de asemenea, pentru suplimente de vitamina C, fara a depasi o cantitate de 60 mg pe zi, deoarece cantitatile prea mari pot cauza pietre la rinichi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alimentele sunt modificate genetic pentru a deveni mai rezistente la virusi, pentru a li se imbunatati valoarea...
Digestia este procesul de descompunere a alimentelor ingerate in componente simple, care pot fi absorbite de catre...
Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca...