Cum sa renunti la cafea fara dureri de cap

Cum sa renunti la cafea fara dureri de cap

Majoritatea persoanelor care consuma cafea au incercat la un moment dat sa renunte la acest obicei, insa si-au dat seama ca le este foarte dificil.

Renuntarea la cafea este urmata de o serie de simptome specifice, cum ar fi durerile de cap si lipsa de energie.

Din fericire exista mai multe metode prin care puteti renunta la cafea fara a avea dureri de cap, dupa cum urmeaza:  

In primul rand trebuie sa intelegeti ca renuntarea la cafea produce dureri de cap, deoarece cofeina este o substanta vaso-constrictoare, ce reduce diametrul venelor.

Identificati alimentele si bauturile care contin cofeina, cele mai comune surse fiind: bauturile energizante, ciocolata, sucurile carbogazoase, guma de mestecat, inghetata, ceaiurile, unele medicamente etc. Cea mai usoara cale de a afla daca anumite alimente si bauturi contin cofeina este sa cititi eticheta acestora.

Tineti o evidenta a consumului de cofeina. Acest lucru poate fi destul de dificil, insa puteti incerca sa faceti o analiza estimativa.

Familiarizati-va cu cantitatea de cofeina din diferite produse. De exemplu 300 de ml de cafea contine 500 de mg de cofeina, bauturile energizante contin 400 mg, sucurile carbogazoase contin 30 de mg, ceaiurile reci contin 40 de mg si cola dietetica contine 45 de mg de cofeina.

Este important sa intelegeti beneficiile reducerii treptate a consumului de cofeina, cel mai important fiind acela ca puteti evita durerile de cap.

Hotarati ce cantitate de cofeina veti scadea zilnic. Fiecare persoana este unica si are o toleranta diferita la cofeina. Asadar este important sa decideti cantitatea la care veti renunta in fiecare zi.

Inlocuiti cofeina cu alternative mai sanatoase, cum ar fi cafeaua decafeinizata, sucuri naturale si alimente bogate in vitamine, care sa va ofere energia necesara in fiecare zi.

Odihniti-va suficient in perioada in care va lasati de cafea. Veti evita durerile de cap si oboseala, daca dormiti cel putin 8 ore pe noapte.

Tratati durerile de cap cu paracetamol, deoarece acesta nu contine cofeina si este benefic in perioada in care incercati sa renuntati la cafea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cei mai multi oameni prefera sa se trezeasca de dimineata savurand o cafea. Din cauza lipsei de...
Bei cafeaua in fiecare dimineata? In acelasi timp, vrei sa slabesti, insa nu prea reusesti? Cum ai...
Consumul de cafea poate face rau, daca este exagerat; ca orice alt consum, am putea spune. Cafeaua...