Prunele: inamicul de temut al cancerului de colon

Prunele: inamicul de temut al cancerului de colon

Oamenii de stiinta din Berlin au descoperit ca oamenii care consuma zilnic cel putin sase prune proaspete sau uscate, timp de trei saptamani diminueaza riscul de a se imbolnavi de cancer de colon.

Conform unui studiu intreprins la Universitatea din Berlin, persoanele consumatoare de prune au mai putine probleme cu oasele, dar si cu cresterea colesterolului rau.

Beneficii prune:

Prunele sunt un aliat important pentru sistemul nervos, pentru ficat si stomac.

Aceste fructe te scapa de inflamatiile localizate la nivelul ficatului si splinei, scad aciditatea sucului gastric, sunt un medicament auxiliar in gastrite, ulcer stomacal si duodenal.

Avand efect diuretic si laxativ, prunele detoxifica organismul si contribuie la imbunatatirea starii de sanatate in cazul persoanelor bolnave de ateroscleroza, colecist, hipertensiune si rinichi.

Principalul ingredient cu beneficii asupra organismului este resveratrolul. Aceasta substanta este cel mai puternic antioxidant cunoscut pana in prezent.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul cu prune uscate este un preparat dulce care se poate servi ca desert la masa de...
O reteta foarte apreciata in sezonul rece este dulceata de prune brumarii. Ingrediente: -1 kg prune,...
Prunele verzi sunt uneori folosite la acrirea ciorbelor, dar pot constitui ingredientul principal si in cazul dulcetii. ...