Cum sa usuci prunele. Reteta fara zahar

Cum sa usuci prunele. Reteta fara zahar

Prunele sunt grozave, indiferent daca sunt consumate in stare naturala, uscate sau fosolite in gemuri si compoturi. Azi, iti vom prezenta o reteta de uscare a prunelor. E foarte simpla si nu implica folosirea zaharului.

Cum sa usuci prunele. Ingrediente:

- prune dulci, mari, dar nu moi in totalitate(dintr-un kilogram de prune fresh vei obtine circa 300 grame de prune uscate);

- frunze de dafin.

Cum sa usuci prunele. Mod de preparare:

- spala prunele;

- indeparteaza cozile si samburii prunelor, dar fara sa desfaci complet fructele;

- muta prunele pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu sectiunea in sus;

- preincalzeste cuptorul pana la 50 grade Celsius;

- usuca prunele in cuptor pentru 5 ore;

- lasa prunele la racit in cuptor;

- da iar prunele la copt pentru inca 5 ore la temperatura marita(7- grade Celsius;

- lasa-le iar la racit tot in cuptor;

- usuca din nou prunele la 90 grade, pentru 3 ore;

- cu un sfert de ora inainte de finalul uscarii, mareste temperatura cuptorului la 120 grade;

- lasa prunele la racit;

- muta prunele uscate in borcane uscate si curate, pe fundul carora vei aseza cate doua frunze de dafin;

- pune capace borcanelor si inchide-le ermetic;

- muta borcanele cu prune uscate in locul de depozitare(beci, pivnita, debara etc).

Citeste si: Cum sa usuci patrunjelul pentru iarna

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul cu prune uscate este un preparat dulce care se poate servi ca desert la masa de...
Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si...
Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine...