Cum te afecteaza excesul de cofeina

Cum te afecteaza excesul de cofeina

Excesul de cofeina poate duce la o nedorita supradoza. Din pacate, tot mai multi adulti, dar si adolescenti consuma in mod exagerat bauturi energizante, sucuri sau cafea pentru a se trezi mai usor dimineata si pentru a face fata cu brio solicitarilor de peste zi.

Supradoza de cofeina nu este deloc benefica pentru organism. Din contra, poate fi letala. Astazi, iti prezentam simptomele unei astfel de supradoze:

1. Tremuraturile apar atunci cand faci exces de cofeina. Mainile si picioarele tremura, senzatia de anxietate fiind la cote inalte. Scapa de aceste simptome consumand apa.Imediat, mananca o gustare usoara!

2. Ametelile, greata, diareea si convulsiile pot aparea in unele cazuri de supradoza de cofeina. In genere, greata si ameteala sunt cauzate de o stare de deshidratare. Cofeina stimuleaza insa si intestinul gros si tractul digestive, provocand problemele stomacale precum diareea.

3. Respiratie accelerata si senzatie de sufocare. Dozele excesive de cofeina cresc tensiunea arteriala, suprasolicita inima si provoaca respiratie superficiala si accelerata. Astfel, creierul nu mai primeste oxigenul necesar. In aceste conditii, gandirea este afectata si scade capacitatea de concentrare.

4. Insomnie. O cana de cafea este excelenta de dimineata. In orice alt moment al zilei, nu este indicata, deoarece se pot instala insomniile. Chiar si bautura cofeinizata consumata in partea a doua a zilei poate cauza insomnie. Mai mult, cofeina ramane in sange destul de mult timp, asa ca efectele ei persista.

5. Puls cardiac marit si palpitatii. Cofeina acceleraza ritmul cardiac. Din pacate, pentru unii cardiaci aceasta situatie poate deveni chiar letala. Cofeina este, insa, atat de periculoasa incat poate provoca un stop cardio-respirator si unei persoane fara probleme la inima!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cei mai multi oameni prefera sa se trezeasca de dimineata savurand o cafea. Din cauza lipsei de...
Majoritatea persoanelor care consuma cafea au incercat la un moment dat sa renunte la acest obicei, insa...
Sarcina este o perioada frumoasa, dar dificila din viata unei femei, cu schimbari hormonale, ce atrag dupa...