Cum te ajuta MIGDALELE. Consuma-le cat mai des!

Cum te ajuta MIGDALELE. Consuma-le cat mai des!

Migdalele sunt delicioase, dar si sanatoase! Ele contin o multime de vitamine si alte elemente esentiale pentru sanatatea organismului uman. Iata cum ne ajuta consumul cotidian de migdale:

1. Previn bolile cardiace. Antioxidantii, grasimile mononesaturate, magneziul si cuprul din migdale ajuta la buna functionare a vaselor de sange si a inimiii. Pentru prevenirea bolilor de natura cardiaca, e preferabil sa consumi migdalele cu coaja.

2. Ajuta la reducerea colesterolului rau. Daca ai un colesterol prea mare, creste numarul de migdale consumate la aproximativ 30/zi. Simptomele care arata ca ai probleme cu colesterolul sunt durerile de la picioare, petele albe pe pleoapele inferioare si albirea prematura a parului.

3. Refac flora bacteriana. Cojile de migdale au efect prebiotic, ajuta la cresterea si inmultirea bacteriilor intestinale bune. Daca exista un dezechilibru( simptome precum dureri de stomac, respiratie urata sau indigestie), specialistii recomanda sa consumi in jur de 35 migdale /zi.

4. Mentin parul sanatos. Migdalele contin vitaminele si mineralele necesare pentru a stimula cresterea parului si intarirea lui. Magneziul si zincul stimuleaza cresterea, vitamina E il face mai puternic, iar vitamina B ii ofera luciu si o viata mai lunga.

5. Te ajuta sa slabesti. Persoanele care consuma migdale, consuma mai putini carbohidrati. De asemenea, vitaminele si fibrele asigura o normalizare a metabolismului, iar asta ajuta la slabit.

6. Previn ridurile. Manganul din migdale ajuta la producerea colagenului, o proteina responsabila cu tonusul pielii. Si vitamina E, continuta in migdale, combate imbatranirea.

7. Imbunatateste activitatea creierului. Consumul cotidian de migdale imbunatateste memoria datorita vitamiei E si a acizilor grasi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla, gustoasa si cu o aroma deosebita: mere umplute cu migdale. Ingrediente: ...
Nivelul marit al colesterolului sau hipercolesterolomia este o afectiune care poate cauza boli cardiovasculare si care nu...
Foamea este foarte neplacuta si adesea ii face pe oameni sa consume mancare nesanatoasa, care mareste aportul...