10 alimente care prelungesc senzatia de satietate

10 alimente care prelungesc senzatia de satietate

Foamea este foarte neplacuta si adesea ii face pe oameni sa consume mancare nesanatoasa, care mareste aportul caloric zilnic si face greutatea greu de tinut sub control.

Iata 10 alimente care prelungesc senzatia de satietate:

1. Merele creeaza o senzatie de satietate, datorita continutului ridicat de fibre si apa, impiedicand cresterea glicemiei, datorita continutului de pectina si scazand aportul caloric, datorita numarului redus de calorii.

2. Fulgii de ovaz sunt o excelenta sursa de fibre. Acestia dau o senzatie de satietate prelungita si stimuleaza hormonii care regleaza foamea. Mai mult, fulgii de ovaz contin proteine si nu au grasimi. Ii puteti consuma la micul dejun inmuiati in lapte, alaturi de fructe si nuci.

3. Iaurtul grecesc reprezinta o excelenta sursa de proteine, calciu si probiotice, prelungind senzatia de satietate si dand o stare de bine intregului organism. Acest tip de iaurt poate fi consumat la micul dejun sau ca si gustare sanatoasa, in timpul zilei si poate fi combinat cu fructe, pentru a crea o bautura racoritoare.

4. Avocado este bogat in fibre si grasimi monosaturate, extrem de benefice pentru organism, dand o stare de satietate prelungita si imbunatatind digestia. Deoarece este bogat in calorii este indicat consumul a numai jumatate de avocado pe zi, in salate sau ca atare.

5. Migdalele creeaza o senzatie de satietate prelungita si ajuta la controlarea poftei de mancare, fiind bogate in grasimi nesaturate, fibre si proteine, care se digera mai greu. Mai mult, aceste nuci tin sub control nivelul colesterolului nociv si previn cresterea glicemiei. Este indicat sa consumati 50 g de migdale crude, nesarate, pe zi, intre mese.

6. Ouale dau senzatie de satietate indelungata, datorita porteinelor de buna calitate si continutului de aminoacizi esentiali. Consumul a 1-2 oua la micul dejun, fierte sau prajite, va va ajuta sa reduceti aportul caloric zilnic cu pana la 18%, deoarece nu veti simti nevoia sa consumati gustari.

7. Fasolea si leguminoasele sunt bogate in fibre si proteine si sarace in calorii, fiind o varianta ideala pentru prelungirea senzatiei de satietate. Le puteti consuma sub orice forma, pe parcursul intregii zile.

8. Apa plata cu lamaie reduce pofta de mancare si creeaza o senzatie de satietate, datorita continutului de pectina din lamaie, un tip de fibra solubila, care incetineste digestia si impiedica aparitia foamei. Asadar, este indicat sa consumati un pahar de apa cu lamaie, ori de cate ori simtiti nevoia sa luati o gustare.

9. Zmeura este un fruct care reduce pofta de mancare, datorita continutului ridicat de fibre, ce creeaza o senzatie de satietate mai indelungata. O puteti consuma ca atare sau alaturi de un pahar de iaurt grecesc sau de un bol cu fulgi de ovaz.

10. Semintele de Chia reprima pofta de mancare si va fac sa va simtiti satui timp de cateva ore, datorita continutului ridicat de fibre. Le puteti consuma ca atare sau in supe, salate, smoothie-uri sau sucuri naturale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Frigiderul este prietenul nostru cand vine vorba de alimentatie. In interiorul sau pastram, temporar, majoritatea produselor, daca...
O alimentatie echilibrata trebuie sa contina neaparat fibre, vitamine, minerale si alti nutrienti. Iata 10 alimente hranitoare,...
Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este...