Viata pe alte planete. Cum ar arata animalul tau de companie

Viata pe alte planete. Cum ar arata animalul tau de companie

Este doar o chestiune de timp pana cand oamenii vor reusi sa colonizeze alte planete! NASA are in plan, spre exemplu, sa trimita astronauti pe Marte in 2030! Nu stim, asadar, cand si cum vom reusi sa locuim pe alte planete, insa e clar ca o vom face! Iar cand se va intampla, cu siguranta vom dori sa luam cu noi cat putem din fauna terestra.

Am incercat sa fim putin creativi, imaginandu-ne cum ar arata animalele noastre de companie, daca ar reusi sa se adapteze cumva conditiilor de pe alte planete din sistemul nostru solar. Iata ce a iesit! Probabil ca ti se va parea si putin amuzant. Si noi am experimentat senzatia :)

Mercur este planeta cea mai apropiata de Soare. Prin urmare, aici temperaturile sunt foarte mari(in jurul a 430 grade Celsius), iar radiatiile solare sunt imense. Mercur are, de asemenea, o gravitate foarte scazuta, asa ca animalele care ar supravietui aici ar deveni mai usoare si s-ar deplasa in salturi mari. Sa recapitulam: temperaturi uriase, gravitatie scazuta si atmosfera foarte rarefiata. In aceste conditii, probabil ca animalele noastre ar trebui sa fie din titan, nu din carne si oase. De asemenea, n-ar avea nevoie de sistem respirator. Imagineaza-ti un iepuras dragut din titan si fara nas. Nu-i o imagine tocmai placuta, nu?

Venus. Desi Mercur se afla cel mai aproape de Soare, Venus este cea mai fierbinte planeta din sistemul nostru solar, datorita atmosferei sale dense! Temperaturile pe Venus ajung la 475 grade Celsius! Furtunile cu fulgere, aerul uscat si multitudinea de vulcani transforma Venus intr-o planeta de nelocuit! Aici, ar putea supravietui ceva microbi si bacterii...

Marte. Vecina noastra, era mai calda si acoperita cu apa, in urma cu mult timp. In zilele noastre, Marte are o atmosfera subtire, cu un mediu prafuit, stancos, rece, asemanator unui desert, care este vulnerabil la radiatii . Daca animalele noastre de companie s-ar adapta pe Marte, urechile si pielea lor ar fi mai lasate din cauza gravitatiei scazute. Marte este mai departe de soare, asa ca patrupedele de aici ar dezvolta antene pentru a capta lumina solara. De asemenea, pentru a se proteja de radiatii, animalele ar schimba pigmentarea pentru a obtine o piele portocalie stralucitoare, precum morcovii.

Saturn nu are o suprafata solida, ci una gazoasa. Dispune de cel putin 53 luni cunoscute, dintre care unele sunt mai locuibile decat planeta. Prin urmare, daca animalele de companie ar trai pe Saturn, ar arata precum o meduza, fara schelet, pentru a se putea deplasa prin atmosfera gazoasa. De asemenea, ar putea dezvolta aripi uriase, pentru a razbi prin vantul puternic.

Jupiter. La fel ca Saturn, Jupiter este o planeta gazoasa cu mai mult de 75 luni. Atmosfera intesata de nori e in esenta ca un ocean de hidrogen cu presiune foarte mare. Prin urmare, daca animalele noastre de companie s-ar adapta pe Jupiter, ar fi mult mai mici si mai compacte. Ar semana cu caracatitele, spre exemplu, dezvoltand si cochilii care sa le protejeze de radiatii. Si cum vizibilitatea e scazuta pe Jupiter, probabil ca animalele ar dezvolta niste ochi uriasi.

Uranus si Neptun. Uranus si Neptun sunt giganti de gheata. Suprafetele nu sunt solide, ci constau in mare parte dintr-un lichid rece. Datorita conditiilor dure, animalele de companie ar deveni mai mici si mai indesate, cu piele groasa pentru a le proteja. Mediul intunecat inseamna ca animalele nu vor avea nevoie de ochi, deoarece vor putea simti imprejurimile prin branhii sau senzori de vibratii. De asemenea, pot dezvolta cozi de peste, membre suplimentare si solzi, pentru a putea pluti...

Pluto este o planeta pitica. Are o atmosfera subtire, primeste lumina putina, temperaturile sunt foarte scazute(intre -228 si -238 grade Celsius)! Vestea buna, sa zicem asa: sub suprafata sa ar putea exista apa! Datorita mediului, animalele de companie ar deveni mai inalte si, desi oasele lor s-ar micsora, golurile dintre vertebrele lor ar creste.

Citeste si: Cum PLOUA pe alte PLANETE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Probabil, obisnuiesti sa iti rasfeti animalul de companie cu produse delicioase ce contin carne cruda sau chiar...
Daca ai avut vreodata un caine, stii cat de credincios si loial este acest animal de companie....
O pisica nervoasa este, de obicei, o pisica inspaimantata. Felina dezvolta comportamentul agresiv tocmai pentru a se...