Afla cum se face piureul de urzici

Afla cum se face piureul de urzici

Pentru piureul de urzici nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii.

Ingrediente:

- 1 kg urzici,
- o lingura de faina,
- sare,
- o ceapa,
- o lingura de ulei,
- hrean.

Mod de preparare:

1

Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul in care se spala, ci se scot urzicile cu mana in alt vas cu apa, astfel incat tot nisipul si pamantul de pe ele sa ramana in fundul vasului.

2

Se repeta aceasta operatie de cateva ori, pana cand urzicile raman foarte curate.

3

Se fierb in apa clocotita cu sare, in vas descoperit. 

4

Cand sunt gata, se scurg, se trec prin sita sau se toaca pe un fund de lemn.

5

Se pun din nou la foc, se amesteca cu faina si cu 2 - 3 linguri de zeama in care au fiert urzicile, si se bat bine pe masina pana ce se umfla.

Mod de servire:

Se servesc fierbinti, cu hrean ras, ceapa prajita in ulei si mamaliga.

Etichete: piure, urzici, piure urzici

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru un piure de legume consistent, o combinatie favorabila este conopida cu cartofi. Acest piure constituie o...
Asemeni napilor si din telina se prepara piure in combinatie cu cartofi. Ingrediente: - 6 teline, -...
Pentru aceasta reteta este indicat sa alegi napi mai mici pentru ca sunt mai dulci si au...