Reteta: Clatite cu carne

Reteta: Clatite cu carne

Clatitele cu carne se prepara la cuptor, la fel ca si clatitele cu branza.

Pentru clatite:

-  ceasca
- o ceasca faina,
- 2 oua,
- un pahar lapte,
- un praf de sare,
- 2 lingurite unt sau ulei.

Umplutura:

- 250 grame carne macra,
- o lingura untura,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se fac 16 -18 clatite.

2

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea si laptele.

3

Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu.

4

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire.

5

Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se Infierbante pe foc potrivit.

6

Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tortul de clatite este foarte gustos, te costa putin si dintre toate torturile se prepara cel mai...
Daca ai incercat de atatea ori sa faci clatite, dar nu ti-au iesit niciodata asa cum ai...
Pentru vinetele prajite se prepara un aluat de clatite. Ingrediente: - 3 vinete mijlocii, - 2 linguri...