Reteta: Clatite cu carne

Reteta: Clatite cu carne

Clatitele cu carne se prepara la cuptor, la fel ca si clatitele cu branza.

Pentru clatite:

-  ceasca
- o ceasca faina,
- 2 oua,
- un pahar lapte,
- un praf de sare,
- 2 lingurite unt sau ulei.

Umplutura:

- 250 grame carne macra,
- o lingura untura,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se fac 16 -18 clatite.

2

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea si laptele.

3

Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu.

4

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire.

5

Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se Infierbante pe foc potrivit.

6

Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Clatitele reprezinta un desert delicios in orice moment al zilei. Exista nenumarate retete, bazate pe o diversitate...
Tortul de clatite este foarte gustos, te costa putin si dintre toate torturile se prepara cel mai...
Daca ai incercat de atatea ori sa faci clatite, dar nu ti-au iesit niciodata asa cum ai...