Reteta: Clatite cu carne

Reteta: Clatite cu carne

Clatitele cu carne se prepara la cuptor, la fel ca si clatitele cu branza.

Pentru clatite:

-  ceasca
- o ceasca faina,
- 2 oua,
- un pahar lapte,
- un praf de sare,
- 2 lingurite unt sau ulei.

Umplutura:

- 250 grame carne macra,
- o lingura untura,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se fac 16 -18 clatite.

2

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea si laptele.

3

Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu.

4

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire.

5

Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se Infierbante pe foc potrivit.

6

Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru vinetele prajite se prepara un aluat de clatite. Ingrediente: - 3 vinete mijlocii, - 2 linguri...
O reteta aperitiv buna de testat in sezonul rece sunt clatitele umplute cu varza. Ingrediente: - 400...
Servite pe post de gustare sau de desert, clatitele cu branza sunt un deliciu. Ingrediente: Pentru clatite:...