Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Clatitele cu carne se prepara la cuptor, la fel ca si clatitele cu branza.
Clatitele cu carne se prepara la cuptor, la fel ca si clatitele cu branza.
Pentru clatite:
- ceasca
- o ceasca faina,
- 2 oua,
- un pahar lapte,
- un praf de sare,
- 2 lingurite unt sau ulei.
Umplutura:
- 250 grame carne macra,
- o lingura untura,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se fac 16 -18 clatite.
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea si laptele.
Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu.
Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire.
Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se Infierbante pe foc potrivit.
Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul.
Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.
Se fac pe rand toate clatitele si se asaza intr-o farfurie una peste alta.
Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se prajeste in untura cu o ceapa coapta in cuptor si taiata marunt.
Se toarna cate putina apa ca sa nu se usuce carnea prea tare.
Se da la o parte, se amesteca cu un ou si dupa ce s-a racorit.
Se pune in fiecare clatita o lingurita de carne, se intorc marginile laterale inauntru si se face sul.
Se dau prin ou amestecat cu o lingurita de ulei si se rumenesc in untura fierbinte.
Mod de servire:
Se servesc ca garnitura la orice leguma. Pot fi umplute de asemenea cu ficat, creier fiert si tocat, sunca.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.