Reteta: Placinta cu carne

 Reteta: Placinta cu carne

O reteta gustoasa care poate fi servita ca aperitiv sau la sfarsitul mesei este placinta cu carne.

Pentru aceasta reteta se pot folosi foi de placinta din comert.

Ingrediente:

- 400 grame carne macra,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- un ou,
- o lingura de smantana,
- sare, piper,
- 2 linguri de unt.

Pentru aluat:

- 500 grame faina,
- 3 linguri ulei,
-  o lingurita sare,
- o ceasca apa calda.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina pe masa de aluat.  e face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa calda.

2

Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe aluatul sa se prinda, se framanta cu mana.

3

Se face un aluat potrivit, mai mult moale, adaugand cate putina apa calda daca mai trebuie.

4

Dupa ce a fost bine framantat si batut de masa, se lasa 10 minute la un loc cald (dar nu umed), acoperit cu un servet tot cald (sau cu o cratita incalzita).

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Placinta aperitiv cu carne si spaghete se poate prepara cu foietaj din comert sau foaie de placinta...
Placinta de mere este un desert clasic, insa v-ati gandit vreodata sa o preparati intr-o crusta de...
Placinta cu spanac este un preparat usor si sanatos, pe placul tututor. Iata cum se prepara aceasta:...