Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Atunci cand vrei sa iti impresionezi oaspetii cu un antreu delicios, poti incerca preparand ruladele mici cu castraveti pentru o masa festiva.
Atunci cand vrei sa iti impresionezi oaspetii cu un antreu delicios, poti incerca preparand ruladele mici cu castraveti pentru o masa festiva.
Acestea se pot servi in deschiderea meniului, alaturi de alte antreuri calde si reci.
Ingrediente:
- un kg carne vaca,
- 2 castraveti murati (mijlocii),
- 100 g slanina,
- o lingura de ungura,
- 2 cepe mijlocii,
- un pahar de vin alb,
- o ceasca zeama de carne,
- o frunza de dafin,
- 10 boabe de piper.
Mod de preparare:
Se alege carne macra de la pulpa si se taie in bucati potrivite ca pentru snitel.
Se bat bine cu ciocanul de lemn fara sa le rupem. Se sareaza.
Se taie atatea felii subtiri de slanina cate rulade vrem sa facem.
Se asaza cate o felie de slanina peste o bucata de carne si deasupra se pun felii de castravete murat in sare.
Se leaga ruladele si se asaza intr-o cratita cu untura si cu ceapa taiata felii subtiri.
Se lasa putin sa se prajeasca. Se toarna un pahar de vin alb si o ceasca de zeama de carne sau de apa, se adauga frunza de dafin, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba inabusit la cuptor timp de 2 ore.
Cand sunt gata, se scot atele, se asaza ruladele pe farfurie si se toarna deasupra sosul strecurat si scazut.
Se servesc cu garnitura de orez sau de macaroane.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.