Cum sa aromatizezi Quinoa

Cum sa aromatizezi Quinoa

Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor, originara din America de Sud, bogata in nutrienti, proteine, fier si potasiu, care datorita indexului glicemic scazut este ideala pentru alimentatia diabeticior si nu numai.

Ca si in cazul altor cereale, quinoa poate fi aromatizata usor si simplu, pentru a-i scoate in evidenta si pentru a-i complementa gustul complex de nuca. Iata cateva sfaturi in acest sens:

Quinoa poate fi procurata din supermarketuri si magazine naturiste, cel mai comun tip fiind quinoa alba, care se gateste foarte rapid.  

Claiti quinoa intr-o sita, sub jet de apa rece, inainte de gatire, pentru a indeparta stratul extern de saponina, care are un gust puternic amarui.

Inainte de aromatizare, quinoa trebuie gatita, adaugand o cana si jumatate de apa la fiecare cana de seminte. Asteptati ca apa sa dea in clocot, apoi dati focul la incet si fierbeti quinoa timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.

Puteti aromatiza quinoa foarte usor, adaugand condimente si ierburi aromatice ( ex. o frunza de dafin, un catel zdrobit de usturoi, un praf de sare si unul de piper) in apa in care fierbe.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Proteinele sunt moleculele de baza ale materiei vii, care contribuie la dezvoltarea normala a organismului (muschi, par,...
Quinoa! Datorita extraordinarelor proprietatilor nutritive si a beneficiilor pe care le are asupra sanatatii, quinoa poate fi...
Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid,...