Iata cum se prepara acestia:
Ingrediente pentru 10 mumii:
• 10 crenvusti
• Aluat de foietaj
• Ketchup
• Mustar
• Ulei de masline
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190° Celsius.
Prajiti crenvustii in ulei de masline, intr-o tigaie, timp de 5-7 minute, pana devin usor aramii. Scoateti-i din tigaie si puneti-i pe un tocator de lemn.
Desfaceti aluatul de foietaj din pachet si intindeti-l pe o tabla de lemn, data cu faina, cu ajutorul unui facalet. Taiati, apoi, aluatul in fasii de 12,5 cm, cu ajutorul unui cutit ascutit.
Infasurati crenvustii in aluatul de foietaj, pentru a forma mumiile, apasand bine capetele, pentru a nu se desface.
Coaceti crenvustii in foietaj, pe o tava tapetata cu hartie de copt, pana cand aluatul creste frumos si devine aramiu si crocant.
Lasati crenvustii sa se raceasca, pe un gratar de aluminiu, timp de 5 minute.
Decorati mumiile, cu ochi de mustar si gura de ketchup si serviti-le pe un platou.
Pofta buna!