Cum se prepara painea prajita cu ciuperci

Cum se prepara painea prajita cu ciuperci

Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al zilei, fiind usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Ingrediente ( pentru 2 portii):

- o legatura de patrunjel;

- unt;

- 250 grame de ciuperci;

- un catel de usturoi, zdrobit;

- 2 felii groase de paine;

- piper;

- sare.

Mod de preparare:

- curatati ciupercile, clatindu-le cu apa rece ( fara a le scufunda, pentru a nu deveni apoase) sau doar stergandu-le, in functie de preferinta.

- taiati ciupercile in 4 sau in cubulete medii. Daca folositi ciuperci mici, le puteti lasa intregi.

- adaugati o cantitate generoasa de unt intr-o tigaie, pentru a imbraca ciupercile, in timpul prepararii.

- topiti untul, adaugati ciupercile si aveti grija ca aceastea sa fie imbracate in unt.

- prajiti painea, in timp ce preparati ciupercile.

- gatiti ciupercile, pana devin aramii, amestecand frecvent si la final adaugati usturoiul zdrobit si patrunjelul maruntit.

- asezonati cu sare si piper, dupa gust.

- amestecati ciupercile si continuati sa le gatiti, pana devin maronii si se inmoaie.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pastrarea indelungata a alimentelor reprezinta o problema de care se loveste orice gospodina, la un moment dat....
Micul dejun ar trebui sa reprezinte principala masa a unei zile, de aceea noi va propunem reteta...
Albusul de ou este o sursa importanta de proteine de care te poti folosi chiar si atunci...