Cadouri. Cum sa alegi o sticla de vin

Cadouri. Cum sa alegi o sticla de vin

Vinul poate reprezenta un cadou potrivit pentru un cuplu proaspat casatorit, pentru gazda unei petreceri sau chiar pentru seful tau. Totusi, daca stii prea putine despre vin, alegerea unei sticle poate fi un moment destul de dificil. Pentru inceput, trebuie sa tii cont cui si in ce situatie vrei sa oferi sticla de vin in dar, insa si modul in care vei oferi cadoul!

Cadouri. Cum sa alegi o sticla de vin. Alegerea unei sticle de vin:

1. Cauta un vin de calitate, dar nu neaparat foarte scump. Este tentant sa cumperi un vin ieftin pentru a-l oferi cadou, mai ales daca nu stii prea multe despre aceasta bautura. Nu face aceasta greseala, deoarece un vin ieftin inseamna un gust pe masura. Pe de alta parte, nu e necesar sa cumperi o sticla foarte scumpa. Poti obitne un vin decent la un pret rezonabil. Iata si alte sfaturi importante:

- tine cont pentru cine cumperi vinul. Daca iei sticla de vin pentru seful tau, ai grija sa nu fie o bautura ieftina. Superiorul tau nu va aprecia. Nici unui prieten nu-i poti face asta decat daca obisnuiti sa beti impreuna un pahar de vin;

- daca esti fin degustator de vinuri, nu lua in dar un vin ieftin pentru un prieten! Va crede ca ii subestimezi gustul sau, mai rau, ca nu il apreciezi;

2. Tine cont de sezon. Alegerea vinului in functie de anotimpul in care te afli, e o varianta sanatoasa. Exemple:

- primavara merg vinurile usoare si mai fructuoase precum Chenin Blanc, Pinot Grigio, Unoaked Chardonnay sau Rose. Poti alege, de asemenea, Riesling, Moscato sau Pinot noir.

- vinurile albe precum Sauvignon Blanc, Chardonnay si Riesling sunt alegeri bune de vara. Rose si Merlot sunt, de asemenea, potrivite cand e cald. Aceste vinuri sunt putin mai usoare.

- toamna, sunt mai potrivite Chardonnay sau Viognier. Merge in continuare un vin rosu ceva mai usor, asa ca alege dintre Pinot noir, Cabernet Franc, Merlot sau un soi spumant.

- iarna merg vinurile mai tari, deoarece mancarea este mai grea. Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Syrah, Zinfandel si Malbec sunt cele mai potrivite variante de vin rosu. Daca vrei sa alegi vin alb, Chardonnay e ideal.

3. Pune intrebari. Daca nu stii nimic despre vinuri, intreaba-l specilaistul din magazin. Te vor ajuta sa alegi cea mai buna varianta, in functie de context.

4. Ai curajul sa alegi ceva neobisnuit. Daca te pricepi la aceasta bautura, un vin unic este o alegere potrivita, deoarece poti oferi un cadou diferit. Nu alege, insa, un vin pe care prietenul tau nu il va mai gasi nicaieri.

5. Invata gusturile persoanei careia doresti sa-i oferi cadoul. Stii ce fel de vin bea sarabtoritul? Atunci alegerea e simpla! Majoritatea bautorilor de vin au gusturi deosebite, indiferent daca le place un vin alb sec sau un spumant mai dulce. Daca nu stii ce bea persoana, tine cont de gusturile sale generale. Ii plac dulciurile? E ofarte posibil sa prefere si un vin dulce. Evita zaharul? Cel mai probabil se va delecta cu un pahar de vin sec.

6. Alege un design placut, elegant.  Desigur, nu vei alege vinul doar dupa aspectul sticlei sau dupa eticheta. Totusi, atunci cand oferi un vin, ambalajul conteaza. O eticheta draguta, bine conceputa, va fi mai apreciata decat o eticheta fada, lipsita de orice stralucire. Multi oameni asociaza ambalajul cu calitatea produsului.

Cadouri. Cum sa alegi o sticla de vin. Vinuri pentru cine si petreceri:

1. Alege o sticla mare(magnum) pentru petreceri. Un magnum este o sticla dubla de vin sau sampanie. Merge excelent la o petrecere, unde mai multe persoane pot savura gustul respectiv. Pentru party-uri, spumantul este de obicei o optiune buna. Daca insisti sa aduci o sticla standard de vin la o petrecere, ofera-i-o gazdelor inainte de petrecere. Ei vor decide daca va fi sau nu servita la acea petrecere.

2. Cumpara sticle standard pentru cina. O cina in doi sau chiar in patru functuioneaza bine, daca pe masa se afla o sticla obisnuita de vin. Aceasta va oferi suficient vin pentru fiecare persoana aflata la cina. Alege, de asemenea, vinul potrivit pentru felul de mancare respectiv. Spre exemplu, daca se consuma peste, ia un vin alb.

3. Cumpara mai scump pentru ocazii speciale. Cand vine vorba de nunti sau alte mari ocazii speciale, cum ar fi zilele de nastere sau cina de Craciun, vei lua o sticla de vin mai buna, deci mai scumpa .

4. Asigura-te ca sticla de vin reprezinta un cadou adecvat. Adica, nu vrei sa cumperi vin, daca gazda nu bea vin. Poate consuma alcool, dar nu prefera vinul. Sau poate nu bea alcool deloc, din motive de alegere personala, din motive de sanatate sau din motive religioase.

Cadouri. Cum sa alegi o sticla de vin. Prezentarea vinului:

1. Sticla de vin, cadou in sine. Nu e necesar sa introduci sticla de vin intr-o punga de cadouri. Du-o asa sau, cel mult, leaga-i o funtita de gat.

2. Adauga un accesoriu. Daca vrei ca darul sa fie mai special, alege un accesoriu compatibil cu sticla de vin. Poate fi o carafa aparte, un set de pahare sau un tirbuson.

Citeste si: Cum sa alegi un vin de calitate. Eticheta e foarte importanta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarbatorile vin cu bucurie dar si cu multe cadouri pentru cei dragi! Daca doresti sa impresionezi prin...
In fiecare an, in noaptea de 24 spre 25 decembrie, cand luminitele bradului impodobit ne incalzesc sufletele,...
Craciunul aduce in casele romanilor bucurie, speranta, reconciliere si liniste sufleteasca! A! Si mai aduce ceva: multe...