Coronavirus. Cele mai frecvente simptome

Coronavirus. Cele mai frecvente simptome

Coronavirusul pune, in continuare, probleme mari la nivel global. Lipsa unui antidot e principala problema, imbolnavirea putand fi evitata prin măsuri de carantina. In toata aceasta valtoare, oamenii de stiinta cauta o rezolvare, dar descopera si noi elemente despre virus.

Cele mai frecvente simptome ale coronavirusului. Studiu. Oamenii de stiinta din SUA si Marea Britanie au reusit sa isi dea seama, cu ajutorul unei aplicatii. care sunt cele mai frecvente doua simptome ale COVID 19. Este vorba despre pierderea simturilor mirosului si gustului!

Nu mai putin de 60% dintre pacientii depistati pozitiv cu COVID-19 au raportat ca si-au pierdut simtul mirosului si gustului, arata datele cercetatorilor, in comparatie cu 18% dintre cei care au fost testati negativ. Avand in vedere cifrele, pare ca va deveni mai usor de depistat virusul. Practic, daca iti pierzi gustul si mirosul, exista sanse destul de mari sa fii infectat cu noul coronavirus!

Rezultate studiului sunt postate online. De asemenea, aplicatia care ar putea incetini pandemia prin identificarea rapida a persoanelor cu risc de a contracta boala este disponibila pe internet. Ea poate fi descarcata de pe covid.joinzoe.com. Asadar, oricine poate utiliza aplicatia ce furnizeaza elemente importante despre COVID-19. Oamenii au fost, deja, receptivi! Vorbim despre de 1,5 milioane de utilizatori si numarul creste! Ditren acesti utilizatori, intre 24 si 29 martie, 26% au raportat prin intermediul aplicatiei unul sau mai multe simptome. Dintre acestia, 1 702 au raportat ca au fost testati pentru COVID-19, cu 579 rezultate pozitive si 1 123 rezultate negative.

Citeste si: Studiu. Coronavirusul poate persista zile intregi pe suprafete si cateva ore in aer

Folosind toate datele colectate, cercetatorii au dezvoltat un model matematic pentru identificarea combinatiei de simptome cu cea mai are frecventa. In combinatie cu alte simptome, de trei ori mai multe persoane cu pierderi de miros si gust par sa fi contactat COVID-19, conform datelor noastre si, prin urmare, ar trebui sa se autoizoleze timp de sapte zile pentru a reduce raspandirea bolii, a declarat Tim Spector, unul dintre specialistii care au partitipat la studiu.

Concluziile au fost aplicate la peste 400 000 persoane care au raportat simptome prin intermediul aplicatiei si care nu au fost testate pentru COVID-19. Astfel, s-a constatat ca aproape 13% dintre aceste persoane sunt probabil infectate. De aici, reiese, asadar, ca in jur de 50 000 de persoane din Marea Britanie ar putea avea inca infectii neconfirmate cu COVID-19, a concluzionat Spector.

Citeste si: Cum sa tratezi coronavirusul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vaccinarea anticovid se deruleaza pe intreaga planeta. Exista 4 companii europene care au produs vaccinuri omolagate. Rusia...
Covid 19 a dat intregul Mapamond peste cap! Vietile noastre, asa cum le stiam, nu mai exista....
Pandemia Covid 19 continua sa ne dea mari batai de cap, chiar daca s-a inceput campania de...