Metode rapide de scadere a tensiunii arteriale

Metode rapide de scadere a tensiunii arteriale

Iata cum sa diminuezi tensiunea arteriala in doar trei pasi:

1

O alimentatie adecvata. O alimentatie echilibrata, formata din cereale integrale, fructe, legume si lactate degresate, pot scadea tensiunea arteriala, mai ales daca se pastreaza un nivel minim de grasimi saturate si de colesterol.
Renuntati la sare, deoarece sodiul duce la hipertensiune.
Limitati cantitatea de alcool consumata. In cantitati mici alcoolul poate scadea tensiunea, insa in cantitati mari duce la cresterea acesteia.
Beti lapte degresat sau semi-degresat. Acesta contine potasiu si calciu, ce ajuta la scaderea tensiunii. Lactatele contin vitamina D, care ajuta, de asemenea, in acest sens.
Beti 3 cani de ceai de hibiscus, pe zi, deoarece acesta duce la scaderea rapida a tensiunii arteriale.
Beti suc de merisor, deoarece acesta duce la scaderea tensiunii.  
Consumati fructe si legume, care scad tensiunea arteriala, cum ar fi: kiwi, pepene verde, banane, mazare, rosii, fasole, portocale si stafide.
Consumati apa de cocos, deoarece aceasta contine mult potasiu, ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Este indicat, de asemenea, sa consumati tofu si multe produse pe baza de soia, o cantitate moderata de ciocolata neagra si ardei iute, deoarece toate acestea contin substante ce ajuta la scaderea tensiunii.

2

Un stil de viata sanatos. Faceti miscare timp de 30 de minute zilnic.
Respirati adanc.
Reduceti numarul de ore petrecute la serviciu.
Ascultati muzica.
Renuntati la fumat.

3

Cu ajutorul medicamentelor
Este indicat apelati la medic, pentru a va informa cu privire la tipurile de medicamente si suplimente, ce pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale, in functie de starea voastra de sanatate. Informati-va, totodata, cu privire la diuretice, deoarece acestea elimina excesul de sodiu din organism.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masurarea tensiunii arteriale reprezinta un control de rutina in orice unitate spitaliceasca, dar in multe cazuri medicii...
Medapril este un medicament folosit la scara larga in lume pentru tratarea tensiunii arteriale si are ca...
Prospect Lotensin. Actiune terapeutica: Inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei. Indicatii: Hipertensiune arteriala. Insuficienta cardiaca congestiva:...