Cum sa iti cunosti organismul. Tine cont de aceste semne

Cum sa iti cunosti organismul. Tine cont de aceste semne

Organismul uman este un sistem foarte complex, in care totul este conectat intr-un fel. De aceea, atunci cand o parte a corpului nu functioneaza normal, apar semne si in alte parti ale organismului, ca o avertizare! Din fericire, ne sta in putere sa recunoastem aceste indicii si astfel sa rezolvam problema!

Cum sa iti cunosti organismul. Tine cont de aceste semne:

Porozitate crescuta/scazuta a parului. Taie o mica suvita de par si pune-o intr-un pahar cu apa. Daca suvita ajunge pe fundul paharului, porozitatea ta este foarte mare. Asta inseamna ca parul tau absoarbe rapid fiecare produs pe care il folosesti. Totusi, exista tendinta de a se usca si de a se increti Pentru a trata porozitatea ridicata , ai nevoie de produse cu ingrediente mai grele, cum ar fi uleiurile si unturile . De asemenea, poti folosi un tratament de conditionare profunda in rutina saptamanala. Daca firele plutesc la suprafata, inseamna ca ai porozitate scazuta. Cuticulele stau lipite una de alta, ceea ce face ca parul sa se usuce extrem de greu şi sa fie dificil de aranjat. Nu are multa elasticitate sau volum. Daca firele de par nu au ajuns pe fundul paharului, dar nu plutesc la suprafata, inseamna ca ai porozitate normala. Cuticulele sunt putin inclinate, iar parul este usor de manevrat.

Linii orizontale pe gat. Femeile aflate in postmenopauza produc mai putin estrogen decat au nevoie organismele lor. Ridurile adanci de pe gat sunt un semn ingrijorator ca oasele devin mai fragile si mai putin dense. Practic, riscful de fracturare creste. In aceasta situatie, ar trebui sa consumi suplimente cu calciu si vitamina D, pentru a evita osteoporoza. De asemenea, ridurile de la nivelul gatului ar putea insemna o functionare deficitara a tiroidei . Daca starea continua sa se agraveze si este lasata netratata, liniile vor aparea si in alte zone ale corpului. Verifica acest aspect, dar si daca ai pielea descuamata.

Ulceratii la nivelul gurii. Fumatul, alergiile, muscarea accidentala a limbii si inflamatia sunt cele mai frecvente cauze ale ulceratiilor din cavitatea bucala. Daca nimic din cele de mai sus nu ti se aplica, atunci este posibil sa treci printr-un deficit de vitamina B12, fier sau folat(un tip de vitamina B) . Aceste deficiente nu se dezvolta peste noapte. Alte simptome ar putea fi oboseala, ameteeala, batai neregulate ale inimii si slabiciune musculara. Daca te confrunti cu asa ceva, e necesar sa schimbir radical dieta si sa iei suplimentele necesare.

Unghii moi si pete albe pe unghii. Unghiile se exfoliaza , adesea, din cauza deficientei de fier si/sau a deshidratarii. Daca lipsa fierului din organism persista, se poate ajunge la anemie si alte complicatii. Alte cauze pentru unghiile subtiri si ruperea lor ar putea fi: tiroida subactiva, afectiuni pulmonare, afectiuni renale.Cel mai bun mod de a-ti trata unghiile este dieta bogata in fier si hidratrarea. In schimb, daca apar pete albe pe unghii, exista 4 motive posibile: alergii, infectie fungica, ranire sau deficienta de minerale(de zinc si calciu).

Calcaie crapate. Acest fenomen ppoate fi cauzat de pielea uscata, vremea rece sau de statul exagerat in picioare pe termen mediu si lung. Din pacate, calcaiele crapate pot scoate la surpafata si afectiuni mai grave, cum ar fi eczema, hipotiroidismul sau diabetul. Trateaza-ti calcaiele simplu, inmuiandu-le in apa cu sapun timp de 20 minute si frecandu-le cu o piatra ponce. Apoi, aplicai o crema puternica hidratanta care include acid lactic, ulei de jojoba sau unt de shea. Daca tratamentul nu schimba situatia, mergi la medic!

Roseata in jurul nasului, obrajilor si fruntii. Rozaceea este responsaabila cu inrosirea pielii in aceste zone! Cele mai predispuse sunt personele peste 30 ani. La copii, boala este rarisima. Cum spuneam, nele dintre cele mai comune semne sunt inrosirea fetei, roseata persistenta, umflaturile , cosurile si vasele de sange vizibile. Alte semne mai putin frecvente includ iritatia ochilor, ingrosarea pielii si umflarea. Rozaceea se trateaza, cel mai frecvent, cu medicamente topice si orale. In cazuri mai grave, se aplica tratament cu laser pentru a indeparta orice vas de sange vizibil.

Ochi umflati. Daca nu suferi de o infectie si nu ai vreo alergie, dar ochii ti se umfla frecvent, cauza este evidenta: excesul de sare din organism! Consumul excesiv de sare duce la retentia de apa, ceea ce inseamna umflaturi ale mainilor, picioarelor si pielii de sub ochi Va trebui, asadar, sa reduci consumul de sare si sa cresti aportul de potasiu. Alte cauze ale umflarii ochilor pot fi boala Graves(afectiune a tiroidei) , un canal lacrimal blocat, fumatul si odihna insuficienta.

Citeste si: Boli greu de diagnosticat. Nu ignora semnele!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Organismul uman nu conteneste sa ne surprinda. El e capabil de actiuni pe care nu le credeam...
Organismul uman este capabil sa se adapteze la o multime de schimbari! Putem, de exemplu, sa pierdem...
Fiecare emotie puternica, traire, sentiment accentuat provoaca modificari la nivelul organismului. De aceea in popor exista expresii...