Cum sa scazi riscul contaminarii cu gripa. Nu face asta

Cum sa scazi riscul contaminarii cu gripa. Nu face asta

Gripa poate deveni un adevarat flagel, mai ales in sezonul rece. Anul acesta, asa s-a intamplat. Virusul a facut si face victime atat in Romania, cat si in Europa. Copiii, persoanele in varsta, cardiacii, pacientii cu boli cronice, respiratorii si femeile insarcinate au intotdeauna predispozitie mai mare de a contracta gripa. Din pacate, in necunostinta de cauza, atragem de multe ori aceasta boala. Trebuie sa stii ca exista cateva masuri de precautie.

Cum sa scazi riscul contaminarii cu gripa:

- nu stranuta in servetel - daca stranuti astfel, vei imprastia particulele de gripa. O parte din germenii gripei raman in acesta, iar alta parte pe maini si se transmit pe toate suprafetele pe care le atingi.

- evita cat de mult poti zonele aglomerate - lesne de inteles ca in astfel de zone riscul de imbonavire creste.

- foloseste maneca de la imbracaminte, in zona cotului - Germenii pot trai pe diferite suprafete de la cateva minute pana la 24 ore. Asadar, este indicat sa stranuti in propria maneca a hainelor, in zona cotului.

- arunca servetelul imediat ce ti-ai suflat nasul - altfel il vei purta in buzunar si in alte zone, iar virusul se va imprastia.

- fii atent la igiena - dupa ce stranuti sau tusesti, spala-te imediat pe maini.

- mananca sanatos si odihneste-te - un regim de viata sanatos inseamna si o imunitate crescuta; un mediu mai putin propice pentru virusul gripal.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gripa este o boala infecto-contagioasa, de natura virotica, localizata la nivelul aparatului respirator, care se manifesta prin...
Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza,...
Raceala sau gripa se pot instala in orice moment, cu predilectie in anotimpurile reci. Nu ne putem...