Ingrediente pentru marinata:
- un litru de vin rosu, sec;
- sare, piper, dupa gust;
- 2 cepe taiate pestisori;
- 4 frunze de dafin;
- 4 catei de usturoi zdrobiti.
Mod de preparare:
- transeaza iepurele, aseaza-l intr-un vas incapator si toarna marinata peste el, lasandu-l la frigider peste noapte.
- in ziua urmatoare, curata 2 morcovi mari, 4 cepe, 4 catei de usturoi.
- aseaza bucatile de iepure in tava, alternand cu ceapa pestisori si morcovii rondele.
- presara sare marina si rozmarin.
- toarna deasupra marinata si stropeste totul cu ulei de masline.
- inveleste bine tava in folie de aluminiu si da-o la cuptorul preincalzit la 200 de grade. In aproximativ doua ore, iepurele se va coace bine( pana ce este moale si intra cu usurinta furculita in ea). Daca sosul scade peste masura se completeaza cu apa fierbinte sau vin (carnea nu trebuie sa ramana fara lichid).
- dupa ce s-a patruns bine, scoate carnea pe un platou si pastreaz-o la cald, acoperita.
- paseaza sosul din tava si legumele din el si adauga 3 linguri de smantana dulce.
- da sosul in clocot si potriveste gustul de sare si piper.
Poti servi iepurele alaturi de cartofi natur. Pentru a domoli gustul intens al vanatului, poti sa pui langa el cateva felii de pere din compot si dulceata de afine.
Pofta buna!