Cum sa ingrijesti parul fin

Cum sa ingrijesti parul fin

Parul fin este mult mai fragil decat parul gros si, prin urmare, trebuie tratat cu mai multa atentie. Firele de par foarte fine sunt foarte subtiri, ceea ce inseamna o predispozitie sporita la deteriorare si rupere. Din fericire, exista metode eficiente de ingrijire a parului fin.

Cum sa ingrijesti parul fin. Spalarea:

1. Spala parul o data la doua/trei zile. Indiferent de tipul de par pe care-l ai, nu este sanatos sa te speli zilnic pe cap. In cazul in care ai parul fin, spalarea zilnica va afecta cu siguranta podoaba capilara. Spala, asadar, parul, o data la 2/3 zile. Il vei stresa mai putin si nu se va mai rupe la fel de usor.

2. Utilizeaza un sampon volumizant. Samponul pentru volum acopera fiecare fir de par, facandu-l sa para mai viguros. Are o formula usoara si nu ingreuneaza firele de par. Foloseste doar sampon de calitate, de la o firma specializata suficient de cunoscuta. Evita samponul destinat parului uscat. Acesta e potrivit persoanelor cu par cret si mai gros.

3. Foloseste un sampon clarifiant o data pe saptamana. Acest tip de sampon elimina acumularile care incarca parul fin. Foloseste un sampon clarifiant o data pe saptamana in locul samponului obisnuit. Parul tau va avea mai mult volum si va parea mai viguros.

4. Foloseste mai putin balsam. Prea multa umiditate face rau parului fin, care arata adesea lipsit de viata. Scade, asadar, cantitatea de balsam pe care o folosesti. De aemenea, e de preferat sa folosesti cu predilectie balsamul respectiv in zona varfurilor.

5. Usuca parul cu atentie. Parul umed este mult mai fragil si mai vulnerabil decat parul uscat. Asadar, ai grija cum usuci podoaba capilara! Sterge umezeala din par cu un prosop soft. Evita frecarea parului cu prosopul, mai ales in apropierea varfurilor care sunt predispuse la rupere.

Cum sa ingrijesti parul fin. Coafura:

1. Foloseste mousse/spray pentru volum. Alege o spuma sau un spray de styling. Acestea sunt mai usoare, fiind mai potrivite pentru parul fin decat cremele sau serurile, care vor ingreuna firele de par. Te sfatuim, de asemenea, sa folosesti un produs fara ulei, mai ales daca parul este fin si gras. La fel de importanta este si cantitatea de spuma/spray! Nu folosi prea mult. Chiar si formulele usoare pot ingreuna podoaba capilara atunci cand sunt folosite excesiv.

2. Utilizeaza spray pentru protectie termica. Fohnul sau placa de par pot provoca daune oricarui tip de par, fiind deosebit de dure in cazul parului fin. Asadar, ar fi mai bine sa nu folosesti aparate de uscat parul. Daca o faci, aplica inainte un spray de protectie impotriva caldurii. Un astfel de produs acopera firele de par, astfel incat acestea sa nu fie deteriorate din cauza caldurii.

3. Seteaza fohnul/placa pe caldura redusa. O sa dureze uscarea mai mult, insa vei proteja firele de par. Nu uita: daca ai timp, lasa parul sa se usuce in mod natural!

4. Incearca sampon uscat. Persoanele cu par fin se lovesc aesea si de o alta problema: parul se ingrasa foarte repede! Pentru a evita aceasta situatie, foloseste sampon uscat. Acesta actioneaza ca o pudra care absoarbe excesul de grasime si ulei. Aplica o cantitate mica pe scalp. Apoi foloseste-ti degetele pentru a-l aplica pe zonele grase ale parului. Nu folosi sampon uscat ca inlocuitor pentru samponul obisnuit. In schimb, utilizeaza-l ocazional pentru retusuri.

5. Nu peria parul ud. Periaza parul doar dupa ce se usuca! Cand e ud, parul este mai fragil, ecxistand riscul sa il rupi la pieptanare/periat. Ar fi, de asemenea, indicat sa folosesti un pieptene cu dinti mai rari sau o perie soft.

Cum sa ingrijesti parul fin. Mentinerea sanatatii parului:

1. Tunde-te in mod regulat. Tunsorile regulate sunt deosebit de importante pentru persoanele cu par fin, deoarece podoaba lor capilara este mai predispusa la rupere si varfuri despicate. Iti recomandam, asadar, sa te tunzi la fiecare trei luni.

2. Incearca o coafura stratificata. Daca ai parul lung, aplica o tunsoare cu straturi. Stratificarea parului il face sa para mai voluminos. In cazul femeilor, coafurile scurte precum cele bob sunt, de asemenea, potrivite. Daca nu esti hotarat/a, intreaba hairstylistul ce tunsoare ti s-ar potrivi cel mai bine.

3. Dormi cu parul prins. Daca ai parul lung, dormi cu el prins in coc sau in coada de cal. Daca il lasi liber, se va incalci peste noapte. Astfel, perierea/pieptanutul de dimineata va fi agasant, iar firele fine de par se vor rupe cu usurinta.

4. Foloseste fete de perna din satin. Chiar daca dormi cu parul prins, tot e posibil ca acesta sa se incruce peste noapte. O solutie impotriva incalcirii parului ar fi fetele de perna din satin. Parul aluneca mai usor pe acest material decat o face pe bumbac, de exemplu. Se creeaza astfel mai putina frecare si automat parul nu se mai incalceste la fel de tare.

Citeste si: Cum sa te speli pe cap in functie de tipul de par

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parul gras necesita o ingrijire adecvata. Sampoanele speciale si spalarile dese sunt alegerile populare ale oamenilor care...
Parul subtire si moale e o corvoada pentru multe persoane deoarece e fragil, lipsit de volum si...