Cum sa cresti un copil. Parintii responsabili nu cumpara aceste produse!

Cum sa cresti un copil. Parintii responsabili nu cumpara aceste produse!

Daca esti parinte, trebuie sa fie precaut, deoarece chiar si produsele populare pot provoca rani si chiar decesul celui mic. Am intocmit o lista de produse pe care parintii responsabili evita sa le foloseasca.

Produse periculoase pentru bebelusul tau:

Sistemele de siguranta pentru pat(bumpers). Tinerii parinti folosesc, adesea, astfel de sisteme, pentru ca bebelusul sa nu se loveasca de marginile patului. Din pacate, acest accesoriu poate deveni un cosmar!Exista riscul de sufocare si chiar pericolul de moarte subita!Tine departe de patut obiectele ce pot acoperi fata copilului tau!.

Marsupiu pentru bebelusi cu baza ingusta. Acest articol este foarte bun pentru fixarea bebelusului. Nu cumpara, insa, un model prea stramt. Copilul va sta intr-o pozitie care ii va afecta sanatatea. Picioarele vor sta drepte, iar genunchii si soldurile prea fixe! Aceasta pozitie creeaza o tensiune uriasa pe coloana vertebrala, fenomen ce poate duce la o luxatie a soldului. Riscul este si mai mare in cazul copiilor cu varsta sub 6 luni. Alege, asadar, un marsupiu mai larg, astfel incat picioarele copilului sa stea in pozitia M.

Cadrul premergator pentru bebelusi. Cand bebelusul incepe sa se miste prin casa, unii parinti cedeaza tentatiei si le cumpara cadre premergatoare. In anumite tari, insa,a ceste accesorii sunt interzise(Canada, spre exemplu), deoarece afecteaza dezvoltarea bebelusului! In plus, pot aparea in orice moment accidente. Copilul se poate rasturna cu cadrul si poate pica foarte rau!

Scaun de baie pentru bebelusi. Fiecare al treilea caz de inec in randul copiilor cu varsta sub 2 ani este cauzat de scaunele de baie. Unii parinti considera in mod gresit ca aceste obiecte ofera mai multa siguranta. Din pacate, un singur moment de neatentie poate provoca o drama...

Patut cu laterala detasabila. Bebelusii petrec mult timp in patuturi. Evita patututul cu lateral detasabila, deoarece aceasta se poate desprinde, iar copilul se poate accidenta grav! Alege un patut clasic. E mult mai sanatos!

Perne pentru bebelusi. Sugarii nu au nevoie de astfel de accesorii. Pernele sunt absolut inutile pentru copiii cu varsta sub 2 ani sau inainte ca umerii copilului sa se dezvolte mai mult decat capsorul sau. Nu uita ca o perna poate sufoca un copil, in cateva zeci de secunde!

Buzunare pentru copii(slings). Aceste accesorii mult laudate prezintaun risc de sufocare pentru copii. In aceste stiuatii, copiii nu se pot intinde, iar barbia lor este presata spre piept, taind caile respiratorii. Expertii sugereaza ca toate slings-urile sunt periculoase pentru copiii cu varsta sub 4 luni. Deoarece au muschii gatului slabi, daca gura sau nasul lor vor fi acoperite, sugarii nu se vor putea misca si s-ar putea sufoca.

Suport de dormit inclinat. Parintii depun eforturi mari pentru a-i ajuta pe copii sa doarma mai bine, deoarece doar asa pot avea timp liber. Totusi, suporturile inclinate nu ajuta bebelusul sa doarma mai bine. Mai mult, studiile arata ca bebelusii care nu dorm pe o suprafata plana nu sunt in sgiuranta si prezinta riscul de sufocare.

Gat flotorul. Inotul este un exercitiu excelent pentru sugari. Trebuie sa stii ca nu e nevoie de echipament pentru asta. Gat flotoarle au fost inventate pentru copiii cu dizabilitati. Parintii evita acest accesoriu, deoarece copiii nu pot fi activi in apa. Mai mult, flotorul se poate dezumfla sau copilul s-ar putea strecura prin el…

Citeste si: 12 comportamente fascinante ale bebelusilor

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tusea la un copil mic(1 – 3 ani) este periculoasa, mai ales daca este convulsiva. De cele...
Fenomenul cauza-efect pare evident si natural pentru adulti, insa pentru copii, mai ales pentru cei de varsta...
Relatia parinte-copil nu e usor de gestionat, indiferent cat de pedagog si autodidact ar fi parintele. Uneori,...