Cum sa slabesti mancand carne

Cum sa slabesti mancand carne

Proteinele joaca un rol major in organism, fiind importante si in pierderea in greutate. Carnea slaba precum cea de pasare, de vita, fructele de mare si chiar cea de porc sunt surse excelente de proteine de inalta calitate. In organism, proteinele sunt esentiale in functia, structura si reglarea tesuturilor si organelor.

In privinta pierderii in greutate, proteinele s-au dovedit a fi mai satisfacatoare decat alte diete (ceea ce poate duce la scaderea aportului de alimente). De asemenea, proteinele cresc capacitatile termogenice ale corpului (capacitatea acestuia de a arde calorii). Pentru ca dietele pe baza de carne sa reuseasca, e nevoie de un consum echilibrat.

Cum sa pierzi in greutate mancand carne:

1. Cauta sfaturi la dietetician. Dietele bogate in proteine (uneori asociate cu o dieta saraca in carbohidrati) sunt populare in pierderea kilogramelor. Totusi, nu se potrivesc oricui. Aici, intervine dieteticianul, care iti poate oferi indrumari suplimentare sau care iti poate recomanda alternative. Dietele bogate in proteine pot avea unele efecte secundare: deficiente nutritionale, constipatie si cefalee. Reactiile adverse pe termen lung pot include: risc crescut de boli de inima si scaderea functiei renale.

2. Intocmeste un plan alimentar. Cand incerci sa slabesti, chiar si pe baza unei diete cu carne, este esential sa ai un plan alimentar echilibrat din punct de vedere nutritional. Include in alimentatie carnea slaba si proteinele in majoritatea meselor/la toate mesele. De asemenea, asigura-te ca incluzi o varietate de fructe, legume, lactate si cereale integrale. Consumul unei varietati de alimente din fiecare grupa de alimente este esential pentru o dieta echilibrata.

3. Dozeaza portiile. Pentru a pierde in greutate, trebuie sa dozezi portiile. Portiile prea mari pot provoca cresterea in greutate, prin excesul de calorii. O portie de proteine ar trebui sa aiba intre 85 grame si 110 grame. Exemple de portii adecvate de proteine : un piept mic de pui sau o jumatate de piept mare, unul - doua oua sau o jumatate de cana de fasole.

4. Consuma carne slaba. Proteinele slabe sunt alimente cu un continut relativ scazut de grasimi si calorii per portie. In cazul dietei pe baza de carne, e necesar sa alegi carnea slaba, cum ar fi:

- fructe de mare. Aceasta este o sursa excelenta de proteine. Alege crustacee (cum ar fi crevetii sau crabii) si peste (cum ar fi lipa sau tonul). In plus, unii pesti, cum ar fi somonul sau macroul, contin acizi grasi omega 3 sanatosi pentru inima;

- pasare de curte. Ca si curcanul, puiul este, de asemenea, o sursa excelenta de proteine slabe. Alege carne alba fara piele, pentru cel mai mic continut de grasimi;

- porc. Taie sau indeparteaza orice exces de grasime din carnea de porc;

- carne rosie(vita si miel). Aceste proteine pot fi, de asemenea, slabe. In plus,, carnea slaba de vita contine din abundenta zinc, fier si vitamina B12!

5. Consuma carne organica. Produsele din carne ecologica sunt putin mai scumpe decat produsele din carne procesata in mod conventional. Avantajul? Carnea organica nu contine hormoni de crestere, aditivi si conservanti.

6. Consuma carne la fiecare masa. Consumul unei portii de carne slaba la fiecare masa va stabiliza dieta concentrata pe carne. Pentru a mentine o dieta echilibrata si variata, consuma o varietate de proteine pe parcursul zilei. De exemplu, poti consuma oua la micul dejun, pui la gratar la pranz, carne de vita ca gustare si somon si legume la gratar la cina. Alte alimente care sunt, de asemenea, bogate in proteine (cum ar fi produsele lactate, fasolea sau tofu) pot fi incluse in unele dintre mesele tale.

7. Gateste carnea fara uleiuri si sosuri suplimentare. Uleiul si sosurile (cum ar fi marinatele) pot contine o cantitate semnificativa de grasimi adaugate, zahar si calorii. Limiteaza cantitatea de ulei si sosuri cu care gatesti pentru a gestiona continutul total de calorii. Pentru metoda cu cel mai scazut nivel de calorii, unge usor carnea cu o cantitate mica de ulei de masline, inainte de a o gati. Alternativ, soteaza proteinele slabe intr-o tigaie antiaderenta. Ierburile proaspete sau uscate si citricele sunt modalitati sanatoase de a adauga aroma mancarurilor din carne, fara multe calorii sau sodiu. Evita adaugarea de cantitati excesive de sos. Chiar daca s-ar putea sa-ti placa ketchup-ul sau sosul barbecue, ar trebui sa le eviti, deoarece contin mult zahar.

8. Consuma o varietate de fructe si legume. Fructele si legumele sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa, hranitoare si bine echilibrata. Chiar si atunci cand alegi o dieta pe baza de carne, este important sa consumi cantitati adecvate de fructe si legume, zilnic. Aceste alimente sunt bogate in fibre, vitamine, minerale si antioxidanti care sunt vitale pentru sanatatea ta:

- o cana de legume crude sau 2 cani de legume cu frunze verzi sunt considerate o portie. Consuma 2-3 portii/zi;

- un fruct mic intreg, o cana de fructe feliate si o jumatate de cana de fructe uscate reprezinta o alta potentiala portie;

9. Consuma cereale integrale. Multe diete de slabit care se concentreaza pe carne sau pe alte proteine sunt, in schimb, sarace in carbohidrati. Poti alege sa limitezi consumul de carbohidrati - in special din grupa cerealelor. Totusi, daca introduci cerealele in dieta, ai grija sa alegi varianta 100% integrale! Acestea sunt procesate minim si contin toate elementele sanatoase: tarate, germen si endosperm. Acestea au, in general, mai multe fibre, vitamine si minerale in comparatie cu cerealele mai rafinate. Alimentele din cereale integrale sunt: paine / paste 100% din grau integral, quinoa, orez brun, orz sau mei.

Citeste si: Cum sa slabesti 10 kilograme in doua saptamani

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe persoane vor sa scape rapid de kilogramele in plus. Daca te afli intr-o situatie asemanatoare, nu...
Dietele restrictive si suplimentele alimentare care promit o pierdere rapida si fara efort in greutate au, de...
Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente. Altele nu dau randamentul scontat si...