Cum sa slabesti sanatos. Incearca dieta semafor

Cum sa slabesti sanatos. Incearca dieta semafor

Multe femei adopta diferite diete, mai ales dupa ce trec de 30 ani. Unele masuri de alimentatie dau roade, fara efecte secundare grave, altele sunt adevarate pericole pentru sanatate. Nu trebuie sa exagerezi! Acum ai o modalitate simpla si eficienta de a scapa de kilogramele nedorite. Trebuie doar sa respecti caracteristicile unor alimente.

Dieta pe care ti-o propunem nu este una clasica. De fapt, nu este o dieta propriu-zisa, ci o metoda ideala de a recunoaste aimentele pe care le consumi. Specialistii au numit-o dieta semafor, adica o claisificare a alimentelor: verde, galben si albastru. Iata ce presupune:

Verde - alimentele pe care le poti consuma oricand cu mare incredere: peste alb, pui, lactate cu grasime, orez brun, grapefruit, mandarina, portocale, kiwi, salata, spanac, ciuperci, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei, praz, capsuni, zmeura, ananas, cirese.

Galben - asa cum arata si culoarea, e vorba despre alimente pe care trebuie sa le consumi cu moderatie: carne rosie, banane, avocado, paine alba, orez, paste, nuci, fructe uscate, oua, cartofi.

Rosu - alimente pe care ar trebui sa le scoti din dieta sau sa le consumi ocazional: prajeli, carnati, alcool, bauturi racoritoare, produse de patiserie, alimente afumate, alimente cu exces de sare, carne gras, untura, fructe in sirop.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Regimul alimentar este factorul numarul unu in dezvoltarea bolilor de inima. Cand vine vorba de regim sau...
Slabirea in greutate in 2 saptamani, presupune arderea a 17,500 de calorii, prin dieta si exercitii fizice,...
Dieta libaneza se bazeaza in genere pe combinatii de alimente care nu ingrasa, similar dietei marocane. Regimul...