Reteta: Orez cu prune uscate

Reteta: Orez cu prune uscate

Orezul cu prune uscate este un preparat dulce care se poate servi ca desert la masa de pranz sau la cina.

Ingrediente:

- 250 g prune uscate,
- 3 linguri zahar,
- 1/2 ceasca orez,
- o lingura unt.

Mod de preparare:

1

Se spala bine prunele uscate si se fierb in apa.

2

Separat intr-o cratita mica, se ard, trei linguri de zahar, nu prea tare, ca sa nu prinda gust amar, si se sting cu zeama in care au fiert prunele.

3

Intre timp se prajeste orezul ales si spalat, cu o lingura de unt, se adauga o ceasca de sirop de zahar ars, se asaza prunele si se fierb in cuptor pana se moaie orezul.

Mod de servire:

Se rastoarna si se serveste putin racorit, cu restul de sirop de zahar ars.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si...
Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine...
Otetul de orez este un ingredient de baza in bucataria asiatica, datorita aromei unice, care ofera o...