Serbet de zahar ars

Serbet de zahar ars

Obtinut doar din zahar si apa, serbetul de zahar ars este un dulce de casa foarte usor de preparat.

Ingrediente:

- 1,250 kg zahar,
- 4 pahare apa.

Mod de preparare:

1

Se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, un kg de zahar cu patru pahare de apa.

2

Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert. Intr-o tigaie foarte curata, preferabil de aluminiu, se ard 250 g zahar si se sting cu un pahar de apa fierbinte.

3

Se amesteca pe coltul aragazului si se toarna in tingire, cand siropul pentru serbet este aproape legat. Se fierbe din nou.

4

Se incearca daca este gata, punand cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece.

5

Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, atunci serbetul este gata.

6

Se va incerca de 2 - 3 ori, pentru ca serbetul sa iasa potrivit de legat.  

7

Daca este gata, se ia de pe foc, se acopera cu o carpa uda si cand s-a racorit, se ia la frecat.

Etichete: serbet, zahar ars, zahar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sosul de zahar ars este zaharul caramelizat pe foc si combinat cu lapte, apa si fecula. ...
Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa,...
Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu...