Cum sa prepari cornulete cu crema de ciocolata

Cum sa prepari cornulete cu crema de ciocolata

Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi vei prepara inclusiv crema. Gustul? Desavarsit chiar si pentru cel mai pretentios gurmand. Dar sa nu mai mai pierdem timpul! Ia o foaie, un pix si noteaza!

Cornulete cu crema de ciocolata. Ingrediente pentru aluat:

- 280 grame de faina;

- 70 mililitri de lapte;

- un ou;

- 65 grame de zahar vanilat;

- 100/110 grame de unt moale;

- 4 grame de praf de copt;

- putina sare(un varf de cutit)

- o lingurita rasa de coaja de portocala.

Cornulete cu crema de ciocolata. Ingrediente pentru crema de ciocolata:

- 65 mililitri de lapte;

- 2 galbenusuri mari/3 galbenusuri medii(cam 50-55 grame);

- 85 grame de zahar;

- 15 grame de amidon de porumb;

- 45 grame de cacao;

- 55 grame de ciocolata neagra/lapte;

- o lingurita rasa de coaja portocala (daca doresti);

- putina sare(un varf de cutit).

Cornulete cu crema de ciocolata. Mod de preparare aluat:

- pune untul moale , zaharul, sarea si coaja rasa de portocala in mixer si amesteca pana obtii o crema omogena;

- adauga oul si amesteca din nou bine;

- adauga faina amestecata cu praf de copt(treptat);

- amesteca bine pana se omogenizeaza totul;

- adauga laptele si amesteca iar. Ar trebui sa obtii un aluat omogen;

- pudreaza masa de lucru cu faina;

- muta aluatul pe masa de lucru si compacteaza-l;

- inveleste aluatul cu o folie alimentara de plastic;

- introdu aluatul la frigider si lasa-l sa se intareasca. Ar trebui sa dureze cam 90 minute.

Cornulete cu crema de ciocolata. Mod de preparare crema de ciocolata:

- pune laptele intr-o cratita mica;

- muta cratita pe aragaz la foc mic;

- opreste focul, in momentul cand laptele e fierbinte;

- amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul, amidonul si coaja de portocala intr-o farfurie;

- adauga cacao si 2-3 linguri de lapte fierbinte;

- amesteca pana la omogenizare si adauga restul laptelui fierbinte;

- amesteca iar;

- da crema pe foc mic, amestecand fara oprire;

- in momentul in care amestecul devine cremos(cam dupa 5-6 minute), adauga ciocolata tocata marunt si amesteca;

- fierbe crema de ciocolata la foc mic timp de 10-12 minute;

- ia vasul de epe foc si acopera crema cu folie alimentara de plastic;

- lasa crema la racit cam un sfert de ora(temperatura camerei);

- introdu apoi crema in frigider si las-o sa se raceasca bine de tot;

Cornulete cu crema de ciocolata. Asamblare:

- imparte aluatul in doua parti cat de cat egale;

- intinde fiecare bucata de aluat pe masa de lucru pudrata cu faina. Ar trebui sa obtii o foaie groasa de cam 6 milimetri;

- sectioneaza foaia de aluat obtinuta in 6 triunghiuri;

- fa doua taieturi paralele(una mai lunga, alata mai scurta) pe fiecare latura a trunghiurilor;

- pune cate 2 lingurite plina de crema de ciocolata in centrul fiecarui triunghi;

- acopera crema aducand latura dreapta a triunghiului in stanga si latura stanga in dreapta;

- da triunghiurile la cuptor pentru un sfert de ora/pana cand se rumenesc. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius;

- scoate cornuletele si pudreaza-le cu zahar vanilar;

- lasa cornuletele la racit 10 minute;

- muta cornuletele pe platoul de servit.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari CORNULETE cu SMANTANA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cornuletele dulci sunt asimilate de multi romani sarbatorilor de iarna! Se prepara simple sau cu diverse umpluturi,...
Vrei o gustare rapida si delicioasa, dar esti in pana de idei? Te ajutam cu aceste cornulete...
Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne...