Cornulete cu crema de ciocolata. Ingrediente pentru aluat:
- 280 grame de faina;
- 70 mililitri de lapte;
- un ou;
- 65 grame de zahar vanilat;
- 100/110 grame de unt moale;
- 4 grame de praf de copt;
- putina sare(un varf de cutit)
- o lingurita rasa de coaja de portocala.
Cornulete cu crema de ciocolata. Ingrediente pentru crema de ciocolata:
- 65 mililitri de lapte;
- 2 galbenusuri mari/3 galbenusuri medii(cam 50-55 grame);
- 85 grame de zahar;
- 15 grame de amidon de porumb;
- 45 grame de cacao;
- 55 grame de ciocolata neagra/lapte;
- o lingurita rasa de coaja portocala (daca doresti);
- putina sare(un varf de cutit).
Cornulete cu crema de ciocolata. Mod de preparare aluat:
- pune untul moale , zaharul, sarea si coaja rasa de portocala in mixer si amesteca pana obtii o crema omogena;
- adauga oul si amesteca din nou bine;
- adauga faina amestecata cu praf de copt(treptat);
- amesteca bine pana se omogenizeaza totul;
- adauga laptele si amesteca iar. Ar trebui sa obtii un aluat omogen;
- pudreaza masa de lucru cu faina;
- muta aluatul pe masa de lucru si compacteaza-l;
- inveleste aluatul cu o folie alimentara de plastic;
- introdu aluatul la frigider si lasa-l sa se intareasca. Ar trebui sa dureze cam 90 minute.
Cornulete cu crema de ciocolata. Mod de preparare crema de ciocolata:
- pune laptele intr-o cratita mica;
- muta cratita pe aragaz la foc mic;
- opreste focul, in momentul cand laptele e fierbinte;
- amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul, amidonul si coaja de portocala intr-o farfurie;
- adauga cacao si 2-3 linguri de lapte fierbinte;
- amesteca pana la omogenizare si adauga restul laptelui fierbinte;
- amesteca iar;
- da crema pe foc mic, amestecand fara oprire;
- in momentul in care amestecul devine cremos(cam dupa 5-6 minute), adauga ciocolata tocata marunt si amesteca;
- fierbe crema de ciocolata la foc mic timp de 10-12 minute;
- ia vasul de epe foc si acopera crema cu folie alimentara de plastic;
- lasa crema la racit cam un sfert de ora(temperatura camerei);
- introdu apoi crema in frigider si las-o sa se raceasca bine de tot;
Cornulete cu crema de ciocolata. Asamblare:
- imparte aluatul in doua parti cat de cat egale;
- intinde fiecare bucata de aluat pe masa de lucru pudrata cu faina. Ar trebui sa obtii o foaie groasa de cam 6 milimetri;
- sectioneaza foaia de aluat obtinuta in 6 triunghiuri;
- fa doua taieturi paralele(una mai lunga, alata mai scurta) pe fiecare latura a trunghiurilor;
- pune cate 2 lingurite plina de crema de ciocolata in centrul fiecarui triunghi;
- acopera crema aducand latura dreapta a triunghiului in stanga si latura stanga in dreapta;
- da triunghiurile la cuptor pentru un sfert de ora/pana cand se rumenesc. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius;
- scoate cornuletele si pudreaza-le cu zahar vanilar;
- lasa cornuletele la racit 10 minute;
- muta cornuletele pe platoul de servit.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari CORNULETE cu SMANTANA