Ingrediente:
- 250 grame unt proaspat ( untul poate fi inlocuit cu untura);
- 250 ml de smantana;
- 500 grame de faina;
- marmelada, gem sau nuca;
- praf de sare;
- zahar pudra.
Mod de preparare:
- amesteca ingredientele si se framanta bine aluatul.
- intinde aluatul pentru cornulete cu smantana in forma patrata si strange-l, aducand partile laterale pana la mijloc, ca un servet.
- se pune aluatul la rece pentru 60 minute.
- intinde aluatul si strange-l din nou, dupa procedura de mai sus. Pune-l iar la rece.
- intinde aluatul subtire, ca o muchie de cutit, taie-l fasii, apoi carouri , iar carourile taie-le in triunghiuri.
- unge fiecare triunghi cu marmelada sau umple-l cu nuci. Apoi, suceste triunghiurile in forma de cornulete.
- pune cornuletele la copt cin jur de 20 minute, pana ce se rumenesc pe margini.
- da cornuletele cu zahar pudra si se serveste-le langa cu lapte sau cu ceai.
Pofta buna!