Cum sa prepari CORNULETE cu SMANTANA

Cum sa prepari CORNULETE cu SMANTANA

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne este greu sa credem ca nu ai mancat in copilarie, de la mama sau de la bunica! Daca te-au cuprins amintirile si mai ales poftele, nu mai sta pe ganduri! Apuca-te de treaba! Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 250 grame unt proaspat ( untul poate fi inlocuit cu untura);

- 250 ml de smantana;

- 500 grame de faina;

- marmelada, gem sau nuca;

- praf de sare;

- zahar pudra.

Mod de preparare:

- amesteca ingredientele si se framanta bine aluatul.

- intinde aluatul pentru cornulete cu smantana in forma patrata si strange-l, aducand partile laterale pana la mijloc, ca un servet.

- se pune aluatul la rece pentru 60 minute.

- intinde aluatul si strange-l din nou, dupa procedura de mai sus. Pune-l iar la rece.

- intinde aluatul subtire, ca o muchie de cutit, taie-l fasii, apoi carouri , iar carourile taie-le in triunghiuri.

- unge fiecare triunghi cu marmelada sau umple-l cu nuci. Apoi, suceste triunghiurile in forma de cornulete.

- pune cornuletele la copt cin jur de 20 minute, pana ce se rumenesc pe margini.

- da cornuletele cu zahar pudra si se serveste-le langa cu lapte sau cu ceai.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei o gustare rapida si delicioasa, dar esti in pana de idei? Te ajutam cu aceste cornulete...
Cornuletele dulci sunt asimilate de multi romani sarbatorilor de iarna! Se prepara simple sau cu diverse umpluturi,...
Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi...