Corp perfect de vara - intre mit si realitate. De ce ar trebui sa renunti la acest concept

Corp perfect de vara - intre mit si realitate. De ce ar trebui sa renunti la acest concept

Vara vine cu multa caldura, relaxare, vacante de vis si un bronz minunat pe o plaja cu nisip fin. Asta in cazul persoanelor care se simt bine in pielea lor. Din cauza idealizarii aspectului feminin( conceptul corp de vara) , multe reprezentante ale sexului frumos isi cenzureaza placerea de a face plaja in costumul de baie preferat, crezand ca vor fi judecate pentru felul in care arata. Un lucru este sigur: oricine ar trebui sa se bucure de plaja! Nu trebuie sa fii neaparat trasa prin inel, pentru a trai astfel de clipe!

Iata de ce este bine sa renunti la conceptul corp de vara(corpul perfect pentru plaja):

Nu trebuie sa arati intr-un un anumit mod, dupa un tipar, pentru a te bucura de vara sau de orice alt moment din viata. Asta e o capcana mentala care iti va impune asteptari nerealiste, daca esti mai plinuta. Ideea aspectului perfect de vara creeaza iluzia ca trebuie sa faci totul pentru a obtine un abdomen subtire si tonifiat pentru a putea sa imbraci costumul de baie la plaja! Din pacate, atunci cand acest obiectiv nu este atins, este foarte posibil sa acumulezi frustrare, sa devii anxioasa si chiar sa suferi tulburari de alimentatie . In realitate, nu e deloc asa! Alege-ti costumul de baie si mergi pe plaja relaxata. Bucura-te de vara si atat! Soarele nu e doar pentru top modele!

Pune sanatatea pe primul loc. Daca esti nemultumita si chiar ti-e rusine cu corpul tau, vei dezvolta o dorinta obsesiva de a slabi repede si eficient. Asta se traduce prin diete periculoase. In loc sa faci asta, ar fi bine sa constientizezi ca organismul tau nu e important doar vara! Asadar, obiectivul ar fi sa devii mai sanatoasa si mai puternica, pe tot parcursul anului; atat fizic cat si mental. Sa arati bine pentru plaja reprezinta o tinta falsa! Obiective realiste si sanatoase, de asta ai nevoie! Nu de rusine si de standarde de frumusete nerealiste!

Schimba modul de a gandi! Psihologii recomanda sa lasi conceptul de corp perfect deoparte si sa aplici o gandire pozitiva cu privire la organismul tau! Mai exact, invata sa iti apreciezi propriul corp, sa te bucuri de el, sa te imbraci asa cum iti place. Simte-te bine in pielea ta si vei trece peste orice preconceptie!

Cum sa gandesti pozitiv despre propriul corp:

- ai incredere in corpul tau. Fii atenta la obiceiurile tale alimentare, in loc sa aplici tot felul de diete restrictive. Asculta-ti poftele alimentare si nu te abtine sa gusti alimentul preferat! Gaseste o modalitate placuta de a face exercitii fizice. Fa toate astea pe tot parcursul anului, nu doar vara!

- imbraca-te dupa bunul-plac. Ia-ti o garderoba de vara pe gustul tau. Imbraca-te cu aceste haine fara nicio ezitare!

- pune stop retelelor sociale. Vara, pe aceste retele, vei vedea multe postari, mai ales publicitare, cu fete trase prin inel care se delecteaza pe diferite plaje. Impactul acestor postari poate fi unul negativ, daca nu detii un astfel de corp. Este posibil sa pierzi si bruma de curaj pe care o aveai inainte de a privi aceste fotografii. E vara, e concediu, e soare! Renunta la facebook, instagram, tiktok si alte retele de acest gen. Fa-ti bagajul si pleaca in vacanta dorita! Iar daca ajungi pe plaja, nu uita sa pui costumul de baie preferat! Te vei simti minunat!

Citeste si: Neurologii recomanda sa mergi cat mai des la plaja. Iata de ce

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alegerea topului de bikini ideal este una pe cat de importanta, pe atat de dificila din cauza...
Abia astepti sa te avanti in valurile inspumate ale marii sau sa te relaxezi pe marginea unei...
Oricine vrea sa ramana cu amintiri placute din vacanta de vis! Si cum sa faci asta mai...