Cum sa pastrezi un corp frumos si sanatos. Incearca sistemul Katsuzo

Cum sa pastrezi un corp frumos si sanatos. Incearca sistemul Katsuzo

Orice om doreste sa fie sanatos atat din punct de vedere psihic cat si fizic. Pentru mentinerea sanatatii, insa, e nevoie de efort si putina vointa. Exercitiile fizice sau miscarea cotidiana sunt esentiale pentru sanatatea umana.

Sistemul Katsuzo. Istoric. Astazi, iti prezentam un sistem de insanatosire a organismului propus de un japonez, care s-a nascut cu multe probleme de sanatate. Este vorba de inginerul si antrenorul de Aikido Katsuzo Nishi. De mic, acesta era un copil foarte bolnavicios caruia nu I se dadeau mai mult de 20 ani. Dornic sa traiasca si cu o vointa de fier, Katsuzo a cautat metode de a-si imbunatati starea de sanatate. A citite multe carti, inclusiv tratate vechi despre medicina Estuluisi a Europei. Dupa multi ani si multe incercari, Katsuzo a elaborat un sistem propriu de insanatosire a organismului. Lucrarea sa a fost publicata in anul 1927, cand autorul avea 44 de ani.

Sistemul Katsuzo. Reguli si exercitii pentru un corp sanatos.

1. Patul trebuie sa fie tare si drept. Un astfel de pat ofera o pozitie corecta coloanei vertebrale. Astfel, toate organele isi indeplinesc bine functiile. Nishi considera ca o coloana vertebrala dreapta il face pe om mai inalt cu cativa centimetri, insa asigura si un prim pas spre o stare de sanatate mai buna.

nishi 1

2. Perna cilindrica sa fie dura. Katsuzo considera ca gatul stramb este unul din primele indicii ale unei vieti scurte. In timpul somnului e impsoibil sa controlam pozitia gatului, de aceea japonezul recomanda sa inlocuiesti perna obisnuita cu una cilindrica si dura, pe care, in timpul somnului, se vor afla a treia si a patra vertebra. La inceput, vei trai o senzatie de disconfort. Este, insa, un efort necesar pentru sanatatea ta.

3. Pestele de aur. Aseaza-te pe spate, pe ceva drept. Pune mainile dupa ceafa, iar degetele de la picioare intinde-le spre fata. In aceasta pozitie, incepI sa vibrezi ca un pestisor, de la dreapta la stanga, pret de cateva minute. Acest exercitiu e benefic pentru indreaptarea coloanei vertebrale, imbunatateste circulatia sangelui, stimuleaza producerea globulelor rosii si regleaza functionarea organelor, in genere.

nishi 3

4. Exercitiu pentru capilare. Intinde-te pe spate, pe ceva drept, cu o perna mica sub cap. Ridica mainile si picioarele perpendicular pe linia corpului si talpile paralel cu corpul. Misca din maini si picioare, executand miscari vibratorii, oscilatoare pret de cateva minute. Acest exercitiu stimuleaza circulatia sanguina si limfatica.

nishi 4

5. Exercitiul Unirea talpilor si a palmelor. Intinde-te pe spate, pe ceva drept. Uneste palmele in zona diafragmei si tine genunchii cat mai departati. Apasa cu pernutele degetelor de 10 ori, iar apoi cu palmele, una impotriva celeilalte. Pune mainile in aceeasi pozitie dupa cap, intinde-le apoi revino in pozitia initiala, trecand cu mainile unite deasupra fetei. Efectueaza aceasta miscare inainte si inapoi de 10 ori.

nishi 5

6. Exercitiul pentru spate si abdomen. Stau in pozitia ,Lotus. Ridica umerii de 10 ori pana la refuz. Inclina capul spre umarul drept cat poti si repeta miscarea de 10 ori. Apoi, procedeaza la fel si pe partea stanga. Inclina capul in fata, incercand sa ajungi cu barbia la piept, de 10 ori, revenind de fiecare data in pozitia initiala. Apoi inclinand capul pe spate, intinde barbia sus. Repeta aceleasi miscari, ridicand bratele sus, in prelungirea corpului.

nishi 6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O viata activa si o nutritie sanatoasa in timpul zilei te ajuta sa fii sanatos si sa...
Toate pasionatele de frumusete si ingrijire sa fie pe receptie! Statul in fata oglinzii cu orele, cautarea...
O persoana frumoasa, atractiva, are multe atuuri in societate, mai ales daca devine cunoscuta: poate gasi job-ul...