Ardei copti in otet pentru iarna

Ardei copti  in otet pentru iarna

Ca in fiecare toamna, trebuie sa umplem camara cu diverse muraturi conservate in otet. Chiar daca nu ai incercat pana acum, este timpul sa testezi ardeii grasi copti, conservati in otet pentru iarna.

Ingrediente:

- ardei grasi sau capia

- otet

- sare (1 lingura la litrul de otet).

Mod de preparare:

1

Se coc mai multi ardei grasi sau capia si se curata de piele.

2

Ardeii copti se asaza in borcan si se acopera cu otet de 9 grade fiert cu sare si racit. Pentru fiecare litru de otet se pune o lingura de sare.

3

Ardeii astfel conservati se pastreaza in borcane inchise etans intr-un loc uscat si racoros.

4

Dupa 8-10 zile, otetul se fierbe din nou, se lasa la racit si se toarna peste ardeii conservati la borcan.

Ardeii copti conservati in otet se consuma iarna alaturi de diverse preparate pe baza de carne si legume.

Etichete: ardei, ardei copti, otet

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi...
Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci...
O reteta delicioasa, rapida si satioasa este omleta la cuptor cu bacon, ceapa verde, branza, ardei si...