Cum sa faci gogosele cu legume

Cum sa faci gogosele cu legume

Vrei o gustare delicioasa si usoara de seara? Avem reteta ideala. Ne referim la gogoselele cu legume. Se fac destul de usor si garanteaza desfatarea papilelor gustative in fata tv-ului, vizionand filmul preferat sau emisiunea mult asteptata!

Gogosele cu legume. Ingrediente:

- un ou;

- 200 mililitri de lapte cald/un pahar;

- 200 mililitri de apa calda/un pahar;

- 10 grame de drojdie uscata/un pachetel;

- 20 grame de zahar/o lingura;

- 8 grame de sare/o lingurita de sare;

- 540 grame de faina/ 4 pahare si jumatate;

- un cartof;

- un ardei rosu;

- o ceapa;

- 2 ardei verzi;

- 3-4 crengute de patrunjel;

- 80 grame de cascaval tare;

- 40 mililitri de ulei de floarea-soarelui pentru prajit/2 pahare.

Gogosele cu legume. Mod de preparare:

- bate oul cu un tel intr-un castron adanc;

- adauga in castron laptele, apa, drojdia uscata si sarea;

- amesteca bine;

- incorporeaza faina pe care ai cernut-o inainte;

- amesteca bine sa nu ramana cocoloase;

- acopera castronul cufolie alimentara si lasa aluatul sa dospeasca o jumatate de ora;

- curata cartoful si da-l prin razatoarea mica;

- taie ardeii si ceapa in forma de cubulete;

- toaca cat poti de marunt patrunjelul;

- rade cascavalul tare;

- mai amesteca o data aluatul, adaugand si cascavalul tare;

- incorporeaza restul legumelor;

- toarna compozitia obtinuta intr-un pos/o punga de plastic cu coltul taiat;

- incinge o tigaie cu ulei vegetal;

- apasa punga, astfel incat sa inceapa aluatul sa iasa;

- taie cate putin cu foarfeca, pentru a obtinei bilute. Fa asta direct deasupra tigaii;

- prajeste gogoselele la foc mediu pe ambele parti, pana cand se rumenesc;

- scoate gogoselele pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie. Asdtfel, vei elimina excesul de ulei.

- se consuma calde!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci gogosi cu branza de vaci. Dureaza o jumatate de ora

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tulumbele turcesti reprezinta un desert aromat si foarte simplu de facut. Este cunoscut, cel mai probabil, de...
Clasicii taitei sunt inlocuiti cu gogosele, realizate din acelasi aluat ca pentru taitei, doar cu forma diferita. ...
Esti un mic producator de fructe si legume? Daca da, probabil iti castigi existenta din aceasta activitate....