Rosii in bulion pentru iarna

Rosii in bulion pentru iarna

Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase.

Ingrediente:

- 4 kg rosii
- sare.

Mod de preparare:

1

Rosiile alese pentru bulion se spala si se lasa la scurs pe o sita. Inainte de a fi puse la fiert, se inteapa din loc in loc cu scobitoarea sau cu varful unei furculite ca sa nu plesneasca in timpul procesului termic.

2

Bulionul de rosii se pune in borcane dupa fierbere, imediat ce este dat prin sita.

3

Borcanele trebuie sa aiba si ele o temperatura apropiata de a bulionului ca sa nu se sparga. Ele se pun in cuptor la incalzit.

4

Se adauga o lingurita de sare la un borcan de 1l si se sterilizeaza. Recipientele se pastreaza in camara.

Cum se pastreaza. Utilizare

Bulionul de rosii astfel obtinut se foloseste in special la pregatirea sosurilor marinate, la mancarea de pui cu masline etc.

Etichete: bulion, rosii, bulion iarna

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se...
In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele. Acestea se pot...
Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci...