Vezi cum se face conopida marinata in otet

Vezi cum se face conopida marinata in otet

In categoria conservelor de toamna, conopida marinata in otet se poate prepara simpla sau in combinatie cu gogosari.

Usor de preparat,  muraturile marinate in otet sunt un deliciu atunci cand se consuma alaturi de friptura, snitele cu cartofi piure sau alte garnituri.

Ingrediente:

- 10 kg conopida

- otet

- apa (1/4 din cantitatea de otet)

- sare.

Mod de preparare:

1

Se alege conopida alba si deasa, fara pete. Cu cat este mai proaspata, cu atat mai bine. Gradul de prospetime se cunoaste dupa cotor.

2

Conopida se opareste fara sare (ca sa nu se inroseasca), se scurge bine si se asaza intr-un vas de pamant smaltuit.

3

Peste ea se toarna otet fierbinte de 9 grade.

4

A doua zi se scurge otetul, se amesteca cu apa si se fierbe din nou cateva minute.

5

Lichidul fiert si racit se toarna peste conopida asezata in borcane.

6

Borcanele se inchid etans si se pastreaza intr-un loc racoros si uscat.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista o serie de alimente, benefice pentru sanatate si in curele de slabire, datorita continutului de nutrienti...
Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt...
Daca sufleul de varza ti-a fost pe plac, incearca si un sufleu apetisant de conopida. Ingrediente: -...