Zarzavat pentru supa

Zarzavat pentru supa

Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa preferinta.

Noi va propunem o combinatie formata din urmatoarele ingrediente:

- 4 kilograme morcovi,

- ½ kilogram pastarnac,

- 4 teline,

- 4 ardei grasi,

- 1 kilogram ceapa,

- o varza mica,

- o conopida mica,

- 10 grame usturoi,

- ½ kilogram sare,

- ulei.

Mod de preparare:

1

Legumele se curata si se spala, apoi se toaca marunt folosind o masina de tocat carnea.

2

Se amesteca cu sare si se pun in borcane. Se indeasa cu lingura in recipiente ca sa nu ramana goluri de aer, iar deasupra se toarna ulei de un deget.

3

Se leaga cu hartie pergament sau cu celofan si se pastreaza la rece.

4

Acest amestec de legume se poate folosi la supe, la ciorbe, punand cate o lingura din acest amestec la 1 litru de apa.

De asemenea, zarzavatul da gust bun la unele  mancaruri ca: ardei umpluti cu orez, sarmale fara carne etc.

Etichete: zarzavat, supa, sarmale, , legume

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Supa de pasare se poate obtine dupa preferinte din gaina, pui sau curcan, cu deosebirea ca pasarea...
Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza,...
Zarzavatul se pastreaza bine pentru iarna in pivnite uscate si aerisite, acolo unde exista conditii in acest...