Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa preferinta.
Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa preferinta.
Noi va propunem o combinatie formata din urmatoarele ingrediente:
- 4 kilograme morcovi,
- ½ kilogram pastarnac,
- 4 teline,
- 4 ardei grasi,
- 1 kilogram ceapa,
- o varza mica,
- o conopida mica,
- 10 grame usturoi,
- ½ kilogram sare,
- ulei.
Mod de preparare:
Legumele se curata si se spala, apoi se toaca marunt folosind o masina de tocat carnea.
Se amesteca cu sare si se pun in borcane. Se indeasa cu lingura in recipiente ca sa nu ramana goluri de aer, iar deasupra se toarna ulei de un deget.
Se leaga cu hartie pergament sau cu celofan si se pastreaza la rece.
Acest amestec de legume se poate folosi la supe, la ciorbe, punand cate o lingura din acest amestec la 1 litru de apa.
De asemenea, zarzavatul da gust bun la unele mancaruri ca: ardei umpluti cu orez, sarmale fara carne etc.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.