Sarmale

Lista articolelor despre sarmale pe AflaCum.ro

Articole despre sarmale

Citeste cele mai noi articole despre sarmale publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sarmale, pe AflaCum.ro!

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le refuzi.

Si totusi, ca sa nu suferi de indigestie dupa o masa copioasa, sunt cateva combinatii alimentare de care trebuie sa te feresti. Mananca cu prudenta din toate preparatele, fara sa abuzezi de tocaturi, carne grasa si alte bombe hipercalorica, periculoase pentru silueta si devastatoare pentru sanatate.

Stii care sunt combinatiile alimentare interzise de sarbatori? Ei bine, iata cateva ingrediente care nu trebuie amestecate la masa de Craciun, mai ales daca suferi cu stomacul, ai probleme cu fierea sau cu ficatul.

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.

Sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce.

Ingrediente:

Daca sarmalele cu carne sunt pe masa traditionala a oricarui roman de Craciun, sarmalele cu orez sunt mult mai usor de digerat.

Ingrediente:

- o varza mare,
- 2 cepe,
- o ceasca orez,
- sare, piper,
- o lingurita de verdeata tocata marunt,
- o lingurita de boia,
- bulion,
- 3 linguri de ulei.

Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decat malaiul obisnuit.

Ingrediente pentru 6 persoane:

- o varza mare murata,
- o ceasca de crupe (pasat),
- 2 cepe,
- 2 linguri de jumari (ramase de la topitul unturii),
- 3 linguri de untura,
- sare, piper,
- o lingurita boia de ardei,
- 2 - 3 bucati de sorici afumat.

O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de stevie.

Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- 500 grame foi de stevie sau de spanac,
- 750 grame carne macra,
- o felie de paine,
- 2 cepe,
- 2 linguri orez,
- 100 grame untura,
- sare, piper,
- marar tocat,
- o crenguta mica de cimbru,
- un ardei gras,
- 6 rosii sau 2 linguri de bulion,
- un litru bors,
- o ceasca de smantana sau iaurt.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi...
Pentru invelirea sarmalelor se poate folosi varza acra sau dulce. Noi va propunem o reteta de sarmale...
Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in...
Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa...