Cum sa prepari cartofi Dauphinoise. Reteta lui Jamie Oliver

Cum sa prepari cartofi Dauphinoise. Reteta lui Jamie Oliver

Cartofii dauphinois s-au pregatit pentru prima oara in regiunea Dauphine, din sud-estul Franței. Exista o multime de retete pentru acest preparat minunat. Noi am ales cea mai simpla reteta, cea pusa la punct, in premiera, de catre renumitul chef Jamie Oliver. Dureaza circa 50 minute!

Ingrediente cartofi dauphinois:

- un kg de cartofi albi;

- o ceapa mare rosie;

- 150 ml de smantana dulce (30% grasime);

- 2 bucati de ansoa;

- un catel de usturoi;

- un praf de nucsoara;

- 5 linguri de parmezan ras;

- 2 crengute de cimbru verde;

- 2 foi de dafin;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Mod de preparare cartofi dauphinois:

- curata cartofii si spala-i;

- taie cartofii in feliute subtiri;

- curata ceapa si tai-o felii subtiri;

- amesteca ceapa cu cartofii intr-o tava, alaturi de cimbru, foile de dafin, ansoaul maruntit fin, usturoiul pisat, nucsoara si smantana dulce;

- toarna deasupra amestecului 250 ml de apa clocotita;

- presara 2-3 linguri de parmezan proaspat ras deasupra;

- acopera tava cu folie de aluminiu si pune amestecul pe plita, la foc mediu;

- inlatura folia, dupa circa 7 minute;

- presara restul de parmezan;

- introdu amestecul la cuptor pentru un sfert de ora la 220 de grade(cartofii trebuie sa fie bine rumeniti).

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci cartofi dulci cu parmezan la cuptor

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romanii sunt, in genere, mari consumatori de cartofi. Te afli printre ei? Si daca da, cum ii...
Cartoful este un ingredient de baza in multe bucatarii ale lumii. Poate fi preparat in zeci de...
Te afli in perioada Postului sau poate , pur si simplu, nu consumi carne? Daca esti intr-o...