Ingrediente cartofi dauphinois:
- un kg de cartofi albi;
- o ceapa mare rosie;
- 150 ml de smantana dulce (30% grasime);
- 2 bucati de ansoa;
- un catel de usturoi;
- un praf de nucsoara;
- 5 linguri de parmezan ras;
- 2 crengute de cimbru verde;
- 2 foi de dafin;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust.
Mod de preparare cartofi dauphinois:
- curata cartofii si spala-i;
- taie cartofii in feliute subtiri;
- curata ceapa si tai-o felii subtiri;
- amesteca ceapa cu cartofii intr-o tava, alaturi de cimbru, foile de dafin, ansoaul maruntit fin, usturoiul pisat, nucsoara si smantana dulce;
- toarna deasupra amestecului 250 ml de apa clocotita;
- presara 2-3 linguri de parmezan proaspat ras deasupra;
- acopera tava cu folie de aluminiu si pune amestecul pe plita, la foc mediu;
- inlatura folia, dupa circa 7 minute;
- presara restul de parmezan;
- introdu amestecul la cuptor pentru un sfert de ora la 220 de grade(cartofii trebuie sa fie bine rumeniti).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci cartofi dulci cu parmezan la cuptor