Cum sa faci cartofi dulci cu parmezan la cuptor

Cum sa faci cartofi dulci cu parmezan la cuptor

Cartofi dulci cu parmezan la cuptor - o reteta pe care suntem siguri ca nu o prepari in fiecare zi. Asta pentru ca, in Romania, cartofii dulci nu sunt foarte cunoscuti. Un alt element important ar fi pretul: cartofii dulci sunt si de 6 ori mai scumpi in hipermarketurile romanesti decat fratii  lor albi sau rosii. Totusi, ar fi bine sa nu te uiti la bani: cartofii dulci sunt foarte sanatosi: previn diabetul si lupta impotriva cancerului!

Ingrediente:

- 2 cartofi dulci;

- 2 lingurite de usturoi pisat;

- o lingura de ulei de masline;

- 2 linguri de unt topit;

- 4 linguri cu parmezan ras;

- patrunjel uscat;

- sare, dupa gust.

Mod de preparare(aproximativ jumatate de ora):

- incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

- curata cartofii.

- taie cartofii in cuburi de circa trei centimetri.

- pune usturoiul, uleiul, untul, sarea si parmezanul intr-o punga resigilabila si amesteca bine.

- adauga cartofii in punga si scutur-o bine pana cand amestecul de condimente acopera cartofii.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un somn odihnitor sta la baza bunei functionari a intregului organism. Iata ce alimente sunt indicate si...
Saratelele sunt o reteta aperitiv care poate fi preparata cu diferite ingrediente care desavarsesc gustul preparatului. Noi...
Sufleul de parmezan este o reteta simpla, dar foarte hranitoare. Preferata de cei mici, sufleul cu parmezan...