Cum sa faci otet de mere. Reteta ca pe timpuri

Cum sa faci otet de mere. Reteta ca pe timpuri

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru iarna, marinade sau salate. De obicei, preferam otetul din comert, fiind varianta mai comoda. Mai sanatos, insa, ar fi sa prepari un otet de mere chiar in bucataria ta. Iata o reteta de otet de mere asa cum se facea pe timpuri. Enjoy!

Otet de mere. Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:

- 2 kilograme de mere fara cotoare;

- un litru de apa;

- 150 grame de zahar(50 grame le vei adauga dupa fermentare).

Otet de mere. Mod de preparare:

- spala bine merele si curata-le cotoarele;

- da merele prin masina de tocat carne/prin zazatoarea mare;

- transfera merele tocate in borcane curate si uscate de 3 litri;

- lasa loc in borcan pentru a turna litrul de apa si pentru fermentare.

- adauga cate patru linguri de zahar in fiecare borcan;

- amesteca;

- acopera borcanele cu o bucata de tifon;

- pune pe fiecare borcan pe o farfurie;

- muta borcanele intr-un loc intunecos si calduros;

- lasa merele la fermentat doua saptmaani. Amesteca in acest interval merele de doua ori pe zi(dimineata si seara). Merele se vor ridica la suprafata;

- strecoara merele printr-o sita tapetata cu o bucata de tifon pliata in patru straturi;

- toarna otetul obtinut inapoi in borcane;

- adauga in fiecare borcan cate 50 grame de zahar;

- amesteca;

- acopera iar borcanele cu o bucata de tifon si lasa otetul sa se maturizeze intr-un loc intunecos timp de 60 zile. Nu-l amesteca in

aceasta perioada! Dupa cele 2 luni, otetul e gata de utilizare.

Citeste si: Cum sa faci otet de mere

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru...
Intepaturile de albina sau de viespe sunt foarte neplacute si dureroase, fiind frecvente in sezonul cald, cand...
Bursita este inflamatia bursei, cauzata de uzaj repetitiv, trauma, infectie sau boli inflamatorii. Bursa este un sac...