Otet de mere. Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:
- 2 kilograme de mere fara cotoare;
- un litru de apa;
- 150 grame de zahar(50 grame le vei adauga dupa fermentare).
Otet de mere. Mod de preparare:
- spala bine merele si curata-le cotoarele;
- da merele prin masina de tocat carne/prin zazatoarea mare;
- transfera merele tocate in borcane curate si uscate de 3 litri;
- lasa loc in borcan pentru a turna litrul de apa si pentru fermentare.
- adauga cate patru linguri de zahar in fiecare borcan;
- amesteca;
- acopera borcanele cu o bucata de tifon;
- pune pe fiecare borcan pe o farfurie;
- muta borcanele intr-un loc intunecos si calduros;
- lasa merele la fermentat doua saptmaani. Amesteca in acest interval merele de doua ori pe zi(dimineata si seara). Merele se vor ridica la suprafata;
- strecoara merele printr-o sita tapetata cu o bucata de tifon pliata in patru straturi;
- toarna otetul obtinut inapoi in borcane;
- adauga in fiecare borcan cate 50 grame de zahar;
- amesteca;
- acopera iar borcanele cu o bucata de tifon si lasa otetul sa se maturizeze intr-un loc intunecos timp de 60 zile. Nu-l amesteca in
aceasta perioada! Dupa cele 2 luni, otetul e gata de utilizare.
Citeste si: Cum sa faci otet de mere