Cum sa faci vegeta de casa

Cum sa faci vegeta de casa

Vegeta de casa cu legume uscate este o alternativa sanatoasa la adaosul universal pentru mancaruri pe care il gasiti in comert.

Ingrediente:

- 1 kg ardei capia(rosu gras);

- 1 kg rosii;

- 1 kg morcovi;

- 1 kg ceapa;

- 1 kg vinete;

- 3 teline mari;

- o jumatate de ardei iute;

- 3 legaturi de patrunjel;

- 3 legaturi de marar.

- sare.

Mod de preparare:

- spala legumele, taie-le felii si lasa-le la scurs(incat sa nu ramana apa pe ele);

- spala zarzavaturile;

- intinde o plasa de sarma pentru cosntructii bine sterilizata, afara, intr-un loc ferit de umbra;

- intinde toate legumele si verdeata pe sarma(dupa ce te-ai asigurat ca nu mai au apa pe ele)

- lasa-le la soare pe timp de zi. Seara le vei baga in casa pentru a le feri de roua, de umezeala.

- repeta procesul pana cand toate legumele sunt uscate.

- dupa uscare, macina-le si amesteca-le dupa preferinte;

- pastreaza vegeta in borcane inchise ermetic.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gustul mancarurilor este adesea imbogatit de gospodine cu diverse ierburi uscate, condimente si pulbere pe baza de...
Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...
Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...