Cum sa pastrezi castravetii

Cum sa pastrezi castravetii

Castravetii se conserva, prin traditie, peste iarna. Cei mai multi dintre noi ii preferam la saramura sau in otet, consumandu-i pana primavara devreme. Exista , insa, si alte metode de conservare. Despre acestea vom scrie in materialul de mai jos.

Cum sa pastrezi castravetii. Congelarea:

1. Spala castravetii. Indiferent daca ai cumparat legumele din piata/magazin sau le-ai cules din gradina, e necesara o spalare serioasa. Produsele chimice din mediu, cum ar fi arsenul si plumbul, pot patrunde in solul in care cultivi castraveti. .Nu spala castravetii cu sapun sau detergent de vase! Apap e suficienta. A ceasta elimina pana la 98% din bacteriile si substantele chimice aflate pe coaja castravetilor.

2. Taie castravetii in felii. Poti felia castravetii dupa propria dorinta.

3. Pune feliile de castraveti intr-o tava de copt. Astfel vor ingheta uniform. Introdu tava in congelator. DUpa congelare, poti muta castravetii intr-o punga cu fermoar. Tine castravetii la congelator. Scoate-i doar in ziua in care ii vei folosi. Poti sa-i folosesti la gatit sau pentru a face smoothie-uri.

Cum sa pastrezi castravetii. Chips-uri:

1. Spala castravetii. Foloseste metoda de mai sus.

2. Taie castravetii felii. Cat de subtire ii vei elia tine de preferintele tale. De obicei, se feliaza foarte subtiri. Incearca sa-i feliezi cam la aceeasi dimensiune. Astfel, se vor gati constant. Daca intentionati sa coci feliile intr-o tava de copt captusita cu folie de aluminiu in loc clasicei hartii de copt, ar trebui sa faci feliile de castraveti putin mai groase. Foloseste o razatoare mandolina pentru a-i felia in mod uniform.

3. Indeparteaza excesul de apa. Pune prosoape de bucatarie peste castraveti, apoi apasa usor pentru pentru a indeparta umezeala. Daca ii lasi cu prea multa apa pe ei, castravetii se vor gati mai greu.

4. Da feliile de castraveti printr-un amestec de sare si ulei de masline. Alternativ poti folosi ulei de avocado. Trebuie sas tii, insa, ca gustul va fi diferit.

5. Tapeteaza tava cu hartie de copt. Apoi pune castravetii in tava de copt. Distribuie-i astfel incat sa nu se atinga intre ei. Altfel se vor lipi. In cazul in care folosesti folie de aluminiu in locul hartiei de copt, va trebui sa intorci feliile de castraveti la jumatatea timpului de coacere. La final, vei putea personaliza reteta , adaugand condimentele preferate.

6. Coace castravetii la cuptprul setat la 79 grade Celsius, pentru 3-4 ore. Verifica din cand in cand castravetii. Daca marginile incep sa se innegreasca, e semn ca trebuie sa opresti focul. Trebuie sa mai stii ca fiecare cuptor gateste diferit. Asadar, timpii de coacere pot varia. De asemenea, poti pune castravetii intr-un deshidrator de fructe si legume. Deshidrateaza-i la 57 grade Celsius timp de 4-6 ore sau pana cand se usuca si devin crocanti.

Citeste si: Cum se conserva castravetii in otet

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cei mai multi romani conserva castravetii in saramura sau in otet. Daca le-am spune, insa, ca pot...
Salata de castraveti e minunata oricand, mai ales in zilele calduroase de vara. E o gustare pe...
Marginile frunzelor de la castraveti s-au ingalbenit? In acest caz, este vorba despre un dezechilibru( adesea o...