Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Castravetii se conserva in ote toamna impreuna cu arpagic, usturoi si hrean. Pentru conservare ai nevoie de borcane care se inchid etans cu capac.
Castravetii se conserva in ote toamna impreuna cu arpagic, usturoi si hrean. Pentru conservare ai nevoie de borcane care se inchid etans cu capac.
Pentru conservare se aleg castraveti verzi, tari si sanatosi, de marime mijlocie.
Ingrediente:
- castraveti
- otet de 9 grade
- sare
- 400 grame arpagic
- 50 grame usturoi
- felii de hrean
- frunze tarhon
- marar uscat.
Mod de preparare:
Castravetii fara pete sau lovituri, se spala si se scurg de apa.
Se fierb in otet clocotit cu sare ( la 3 litri de otet se pun sase linguri de sare).
Dupa ce s-au racit, se pun in vase de pamant smaltuite sau in borcane de sticla impreuna cu zeama fiarta.
Se adauga arpagic, usturoi, hrean, tarhon si marar uscat.
Vasele de pamant se leaga cu pergament, iar borcanele se inchid etans cu capace.
Dupa 8-10 zile se fierbe otetul din nou cateva minute si cand se raceste se toarna peste castraveti.
Mod de pastrare:
Castravetii conservati in otet se tin in camara sau intr-o pivnita racoroasa si uscata.
Castravetii murati in otet se consuma ca atare la mancaruri, iarna simpli sau in combinatie cu alte muraturi (sfecla, varza acra, gogonele, gogosari in otet).
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.