Ardei grasi si gogonele in marinada. Ingrediente pentru 2,1 litri(3 borcane de 700 mililitri):
- 800 g de ardei grasi;
- 800 g de gogonele;
- apa.
- 3 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui;
- 3 sferturi de lingurita de boabe de coriandru;
- 6 boabe de ienibahar;
- 9 boabe de piper negru;
- 12 rondele de ardei iute;
- 6 lingurite de otet 9%;
- 3 linguri de zahar;
- 3 lingurite de sare neiodata.
Toate ingredientele se impart in mod egal la 3, pentru fiecare borcan in parte.
Ardei grasi si gogonele in marinada. Mod de preparare:
- spala ardeii si curata-i de seminte si de codite;
- taie ardeii in fasii subtiri;
- spala gogonelele si indeparteaza-le cotoarele;
- taie gogonelele in felii subtiri;
- pune uleiul rafinat de floarea-soarelui, rondelele de ardei iute, boabele de coriandru, ienibahar si piper negru in borcanele pe care inainte le vei spala si usca;
- adauga fasiile de ardei dulce si feliile de gogonele in borcane, asezandu-le compact, in straturi care sa alterneze;
- adauga in borcane sarea neiodata, zaharul si otetul;
- umple borcanele cu apa fierbinte.
- pune capace sterilizate borcanelor apoi pune-le pe foc pentru ca legumele sa se opareasca( lasa-le cam un sfert de ora la oparit)
- pune borcanele intr-o cratita inalta, cu fundul tapetat cu o carpa curata.
- toarna apa calda in cratita, pana cand aceasta acopera trei sferturi din inaltimea borcanelor.
- sterilizeaza legumele pentru 25 minute din momentul clocotirii apei, la foc mic.
- scoate borcanele din apa si pune capacele ermetic;
- intoarce borcanele cu gura in jos si inveleste-le cu o haina (patura) calduroasa. Lasa-le asa pana se racesc bine;
- pastreaza conservele la beci(pivnita) sau in debara, daca stai la bloc.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa pregatesti gogonele murate umplute cu usturoi si verdeata