Cum sa pregatesti gogonele murate cu usturoi si verdeata. Ai nevoie de:
- 5 kg de gogonele;
- 15 catei de usturoi;
- o legatura bogata de patrunjel;
- 5 ardei grasi;
- o radacina de patrunjel;
- ardei iute cat doresti, in functie de gust;
- un litru de apa curata, nefiarta;
- 2 linguri de sare gema (circa 60 grame).
Cum sa pregatesti gogonele murate cu usturoi si verdeata. Pasi:
- spala legumele si gogonelele;
- marunteste usturoiul si verdeata in robot;
- repeta procesul si cu ardeiul gras;
- amesteca ingredientele maruntite;
- spala borcanele;
- pune bucati de radacina de patrunjel si de ardei iutein borcane;
- indeparteaza cotoarele gogonelelor;
- taie in sferturi gogonelele, insa nu pana la sfarsit.
- umple taieturile cu compozitie picanta si apune compact gogonelele in borcane. Gogonelele mai coapte ar trebui puse intr-un borcan separat pentru ca se mureaza mai repede!
- adauga sarea in apa si amesteca pana se topeste complet.
- umple borcanele cu saramura obtinuta;
- pune capace ermetice si baga borcanele cu gogonele la pivnita(beci). Dupa 2 saptamani, vor incepe sa se mureze!
- schimba capacele metalice cu unele de plastic, din momentul in care gogonelele sunt gata!
Ingredientele de mai sus ajung pentru 3 borcane de 3 litri.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci salata de gogonele