Cum sa pregatesti gogonele murate umplute cu usturoi si verdeata

Cum sa pregatesti gogonele murate umplute cu usturoi si verdeata

Gogonelele sunt rosiile verzi sau usor parguite pe care romanii le pun la murat in fiecare an, mai ales in perioada toamnei, pentru a le savura cu placere pe tot parcursul sezonului rece. Daca nu ai experienta la asa ceva, iti dam o mana de ajutor, cu o reteta simpla, dar pe care o vei repeta cu siguranta. Gogonele astea murate sunt delicioase!

Cum sa pregatesti gogonele murate cu usturoi si verdeata. Ai nevoie de:

- 5 kg de gogonele;

- 15 catei de usturoi;

- o legatura bogata de patrunjel;

- 5 ardei grasi;

- o radacina de patrunjel;

- ardei iute cat doresti, in functie de gust;

- un litru de apa curata, nefiarta;

- 2 linguri de sare gema (circa 60 grame).

Cum sa pregatesti gogonele murate cu usturoi si verdeata. Pasi:

- spala legumele si gogonelele;

- marunteste usturoiul si verdeata in robot;

- repeta procesul si cu ardeiul gras;

- amesteca ingredientele maruntite;

- spala borcanele;

- pune bucati de radacina de patrunjel si de ardei iutein borcane;

- indeparteaza cotoarele gogonelelor;

- taie in sferturi gogonelele, insa nu pana la sfarsit.

- umple taieturile cu compozitie picanta si apune compact gogonelele in borcane. Gogonelele mai coapte ar trebui puse intr-un borcan separat pentru ca se mureaza mai repede!

- adauga sarea in apa si amesteca pana se topeste complet.

- umple borcanele cu saramura obtinuta;

- pune capace ermetice si baga borcanele cu gogonele la pivnita(beci). Dupa 2 saptamani, vor incepe sa se mureze!

- schimba capacele metalice cu unele de plastic, din momentul in care gogonelele sunt gata!

Ingredientele de mai sus ajung pentru 3 borcane de 3 litri.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci salata de gogonele

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Legumele la conserva sunt un adevarat deliciu, mai ales in perioada rece a anului, cand gasesti cu...
Rosiile necoapte(verzi) sau gogonelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta un adevarat izvor de sanatate, mai...
Cand auzim de gogonele, automat ne gandim la muraturi. Dar din gogonele putem prepara si dulceata. ...