Cum se prepara pastele Primavera?

Cum se prepara pastele Primavera?

In termeni culinari, cuvantul „primavera” nu inseamna doar „primavara”, ci se refera, mai exact,  la legumele crocante din acest anotimp.

Posibilitatile si combinatiile de legume sunt nenumarate. Sosul primavera este adesea obtinut din ulei de masline si o baza de usturoi, dar de cele mai multe ori poate avea la baza un sos Alfredo sau unul pe baza de smantana grasa.

Iata cum puteti prepara o versiune a pastelor primavera folosind un sos Alfredo.

Ingrediente:

- 227g de paste fettuccine sau linguine

- 1 lingură de ulei de masline sau ulei vegetal

- 91g de broccoli

- 100g de conopida

- 2 morcovi medii, feliati subtire

- 134g de mazare verde congelata, clatita pentru a fi separata

- 40g de ceapa maruntita

- 1 borcan de sos Alfredo

- 1 lingura de parmezan razuit

Mod de preparare:

1

Fierbeti pastele al dente.

2

Caliti legumele in ulei de masline sau ulei vegetal, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Amestecati frecvent timp de 6-8 minute sau pana cand legumele sunt crocante.

3

Amestecati sosul Alfredo in tigaie si puneti la foc mic.

4

Scurgeti pastele si adaugati-le in tigaie. Amestecati-le si incalziti-le bine. Luati-le de pe foc.

5

Presarati parmezanul si serviti-le.

Ponturi culinare:

- Se pot adauga cantitati mici de pui sau creveti, fara a estompa, insa, legumele.

- Pastele primavera trebuie sa contina culori vii, atunci cand sunt puse pe farfurie.

Ustensile necesare:

- O tigaie mare

- O oala mare

- O strecuratoare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Uleiul de masline este considerat, pe buna dreptate, cel mai sanatos ulei alimentar. Are beneficii mai multe...
Ai unghiile moi, fragile? Se exfoliaza si se rup cu usurinta? Nu dispera! Ai o solutie ieftina...
Rosiile deshidratate in ulei de masline sunt foarte gustoase si bogate in calorii, proteine si fibre. In...