Cum sa prepari PASTRAV pe pat de legume cu VIN ALB

Cum sa prepari PASTRAV pe pat de legume cu VIN ALB

Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat sau pentru ocazii in care ai invitati speciali. E usor de preparat, iar gustul de exceptie e garantat.

Ingrediente:

- 4 pastravi;

- 2 morcovi:

- 2 lamai;

- 3 cepe uscate sau 2-3 legaturi ceapa verde;

- 600 mililitri de vin alb sec;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust;

- condimente pentru peste;

- rosii cherry;

- cativa catei de usturoi.

Mod de preparare:

- cresteaza pastravii pe ambele parti, dar nu tare sa se ajunga la os.

- sareaza pestele si condimenteaza-l peste tot.

- unge o tava cu ulei, pune ceapa taiata rondele sau ceapa verde.

- apoi, peste ceapa pune morcovul taiat rondele si felii de lamaie.

- aseaza pestele peste legume, stoarce o lamaie peste el si pune in tava si cativa catei de usturoi in coaja lor ( putin striviti ).

- pune rosiile cherry langa peste.

- introdu tava la cuptor pentru 20 de minute la foc minim.

- dupa cele 20 de minute se adauga vinul alb sec si se mai lasa la cuptor aproximativ 25-30 de minute la 170 de grade.

Asta e tot! Pofta buna

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multa lume se intreaba ce peste sa aleaga dintre cel salbatic si cel de crescatorie. In timp...
Cultivarea legumelor cu capul in jos este o tehnica destinata gradinarilor care doresc sa scape de grija...
In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare