Cum sa prepari rulada de macrou

Cum sa prepari rulada de macrou

Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile nu stau diferit. Macroul este la mare cautare, mai ales in zilele de sarbatoare! Iti prezentam, azi, un preparat delicios, care va infrumuseta cu siguranta masa ta festiva. Este vorba despre rulada de macrou!

Rulada de macrou. Ingrediente:

– 2 macrouri;

– o ceapa prajita;

– un morcov fiert;

– 10 grame de gelatina instant;

– o lingurita de condiment pentru peste;

– 3 castraveti marinati;

– sare, dupa gust.

Rulada de macrou. Mod de preparare:

- indeparteaza coada si capul pestelui;

- taie macroul pe lungimea coloanei vertebrale;

- eviscereaza macroul. Elimina inotatoarele, coloana vertebrala si toate oasele mai mici.

- asaza macroul pe folie de plastic;

- presara pestele cu sare, condiment si gelatina.

- adauga ceapa prajita, morcov dat prin razatoarea mare si castraveti marinati.

- formeaza strans o rulada, pe care o vei infasura complet in mai multe straturi de folie;

- fierbe rulada circa o jumatate de ora intr-o cratita;

- scoate rulada si las-o sa se raceasca;

- pune o greutate deasupra ruladei si bag-o la frigider;

- inainte de a consuma rulada, indeparteaza folia;

- taie rulada felii.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa preprari macrou la gratar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ti-e pofta de peste, dar nu prea te pricepi sa-l gatesti sau ti-e teama ca va dura...
Multa lume se intreaba ce peste sa aleaga dintre cel salbatic si cel de crescatorie. In timp...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare