Cum sa preprari macrou la gratar

Cum sa preprari macrou la gratar

Ti-e pofta de peste, dar nu prea te pricepi sa-l gatesti sau ti-e teama ca va dura prea mult pregatirea? Te ajutam cu o reteta simpla, la indemna oricui, care le va oferi celor dragi un gust rafinat. Este vorba despre macrou la gratar.

Ingrediente:

- 3 bucati de macrou;

- o capatana de usturoi;

- ulei;

- o ceapa;

- 6 felii de lamaie;

- 3 frunze de dafin;

- piper boabe si sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- spala doi pesti si curata-i.

- unge pestii cu putin ulei si in interior pune cate o foaie de dafin, piper boabe si putina ceapa taiata marunt si calita.

- pune pestele pe gratarul de la cuptor sau pe gril, pentru aragaz. Daca utilizezi gratarul cuptorului, infasoara macroul intr-o folie de aluminiu.

- pune pestii pe un platou, cand sunt aproape gata.

- prepara mujdei intr-un castron mic. Piseaza cateii de usturoi si amesteca-i cu ulei si sare. Toarna putina apa, pana cand amestecul devine consistent, apoi lasa mujdeiul sa prinda gust, timp de 4-5 minute.

- presara mujdeiul pe intreaga suprafata a macroului.

- pe fiecare peste, aseaza cate doua felii de lamaie.

- baga macroul la cuptor pentru inca 5-10 minute.

- serveste pestele cu mamaliga.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile...
Multa lume se intreaba ce peste sa aleaga dintre cel salbatic si cel de crescatorie. In timp...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare