Ingrediente:
- 3 bucati de macrou;
- o capatana de usturoi;
- ulei;
- o ceapa;
- 6 felii de lamaie;
- 3 frunze de dafin;
- piper boabe si sare, dupa gust.
Mod de preparare:
- spala doi pesti si curata-i.
- unge pestii cu putin ulei si in interior pune cate o foaie de dafin, piper boabe si putina ceapa taiata marunt si calita.
- pune pestele pe gratarul de la cuptor sau pe gril, pentru aragaz. Daca utilizezi gratarul cuptorului, infasoara macroul intr-o folie de aluminiu.
- pune pestii pe un platou, cand sunt aproape gata.
- prepara mujdei intr-un castron mic. Piseaza cateii de usturoi si amesteca-i cu ulei si sare. Toarna putina apa, pana cand amestecul devine consistent, apoi lasa mujdeiul sa prinda gust, timp de 4-5 minute.
- presara mujdeiul pe intreaga suprafata a macroului.
- pe fiecare peste, aseaza cate doua felii de lamaie.
- baga macroul la cuptor pentru inca 5-10 minute.
- serveste pestele cu mamaliga.
Spor la treaba si pofta buna!